4.8 op basis van 86 reviews
4.8/5

Plug & Pay Review en ervaring + Resultaten

Plug&Pay Review Ervaring Resultaat
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ben je op zoek naar de beste tool om een betaalpagina of check out page te maken?

Of twijfel je nog of Plug & Pay geschikt is voor het verkopen van jouw product?

Met een goede check out page maak je jouw website lekker converterend. Helaas is het met WordPress niet zo eenvoudig om snel een goede en converterende check out page op te zetten.

Voorheen gebruikte ik altijd WooCommerce voor WordPress, in combinatie met meerdere plugins. Het werkte, maar daar was ook alles mee gezegd…

Uiteindelijk had ik wel 20 plugins geïnstalleerd om mijn webshop werkend te krijgen zoals ik het wilde.

Online betalingen regelen, facturen sturen en een overzicht krijgen van mijn inkomsten: Ik had er nogal wat werk van met al die plugins.

Zonde van mijn schaarse tijd!

Mijn shoppagina’s converterend maken? Daar kwam ik niet eens aan toe! Ik besloot het roer om te gooien.

Daarom ging ik op zoek naar een extern systeem om mijn diensten te verkopen, zonder dat hier een webshop aan te pas komt.

Dit systeem moest aan al mijn eisen voldoen. En dat waren er nogal wat.

Dit systeem moest aan al mijn eisen voldoen. En dat waren er nogal wat 😉 Ik wil namelijk:

Onmogelijk, zeg je? Nee hoor! Na lang zoeken leek ik de perfecte tool gevonden te hebben: Plug & Pay van Internet Marketing Unie (IMU).

In mijn Plug & Pay review lees je wat ik van deze tool vind na bijna 2 jaar Plug & Pay ervaring. 

Door deze review door te nemen, ontdek je onder andere:

Inhoud

Wat is Plug & Pay?

Heb je nog nooit van Plug & Pay gehoord? Dit is een tool die je helpt om check out pages te maken voor jouw WordPress website. De tool is bedacht en ontwikkeld door Internet Marketing Unie (IMU). Dit bedrijf helpt ondernemers al ruim 10 jaar online te groeien. Door hun jarenlange ervaring in online marketing, weet IMU precies wat jij nodig hebt om te groeien. En laten ze die benodigdheden nu precies bieden!

Plug & Pay is een complete tool. De meeste mensen gebruiken deze tool voor het maken van check out pages. Maar er is meer! Je kunt Plug & Pay namelijk ook gebruiken voor online abonnementen, affiliate marketing en upsels.

Veel ondernemers die een check out page toe willen voegen aan hun website, lopen tegen dezelfde problemen aan. Dit zijn de problemen die ik ook heb ervaren met mijn website. Je moet veel verschillende plugins gebruiken, je website wordt traag en je kunt je shoppagina’s niet bepaald converterend noemen. Met Plug & Pay lost IMU al deze problemen in één klap op. Het is dan ook niet zo vreemd dat Plug & Pay een van de bekendste en populairste betaalsystemen van Nederland en België is.

In het kort? Plug & Pay is een gebruiksvriendelijke en waardevolle tool die jou helpt om je check out pages naar een hoger niveau te tillen. Neem het maar van mij aan: heb je Plug & Pay geprobeerd, dan wil je niet anders meer.

Wat kun je precies doen met Plug & Pay?

Je kunt beter vragen wat je niet met Plug & Pay kunt! Ik noemde het al eerder: Plug & Pay is een complete tool. Ik vertel je graag wat je allemaal met deze handige tool kunt doen. 

Converterende check out pages maken

Een betaalpagina maken was nog nooit zo gemakkelijk. Plug & Pay biedt namelijk meerdere templates om converterende check out pages te maken. Zo maak je snel en gemakkelijk een goed werkende pagina, die ook nog eens goed bij jouw website past.

De check out pages van Plug & Pay zijn volledig geoptimaliseerd. Een hogere conversie? Dan zit je goed met deze tool. Met functies als testimonials, garanties, actieprijzen en countdown timers kun je jouw betaalpagina's extra converterend maken. En wil je een hogere orderwaarde? Gebruik dan de kassakoopjes, orderbumps en de one click upsell optie.

Je kunt jouw betaalpagina WordPress van Plug & Pay direct koppelen met Mollie. Hierdoor komen de betalingen op je website ook direct in je Mollie account terecht. 

Plug and Pay Templates
Kiezen uit geoptimaliseerde checkout pagina's

Check out pages voor abonnementen maken

Werk je met lidmaatschappen of abonnementen? Dan heb je een betaalsysteem nodig met terugkerende betalingen en/of automatische incasso. Plug & Pay biedt deze opties ook. Met deze tool maak je zelf een betaalpagina WordPress met de gewenste abonnementsvorm. Dit kan een maandabonnement zijn, maar ook een kwartaal- of jaarabonnement. 

De eerste factuur betaalt je klant met iDEAL of een creditcard. Vervolgens maakt Plug & Pay volledig automatisch de terugkerende betalingen aan. Hier wordt ook een factuur aan gekoppeld. De klant hoeft nu niets meer te doen. De abonnementskosten worden automatisch van zijn of haar rekening afgeschreven.

En ook jij kan lekker achteruit leunen. Plug & Pay doet alles en jij hoeft alleen te kijken hoe het geld binnenstroomt. 

Je administratie bijhouden

Bah, de administratie… Veel ondernemers hebben er een hekel aan. Ik kan me daar helemaal in vinden. Geld verdienen? Yes! Die betalingen verwerken in je boekhouding? Iets minder leuk. 

Gelukkig maakt Plug & Pay dit lekker gemakkelijk. Deze tool zorgt namelijk ook voor een nette administratie. Bijvoorbeeld door automatisch facturen te genereren én deze te verzenden naar je klanten. Door e-mails met bestelbevestigingen te versturen. Door betaalherinneringen de deur uit te doen bij verlaten checkouts. En door exports te maken van je klanten en orders. Wat wil je nog meer?!

Plug and Pay affiliate

Plug & Pay beschikt over unieke affiliate marketing software. Met deze software stel je affiliates in staat om jouw producten te verkopen. Dit doet Plug & Pay door unieke promotielinks te genereren. Met cookietracking houdt de tool bij welke affiliate recht heeft op een commissie. 

Je stelt zelf je affiliatecommissie in. Is deze verschillend per product? Geen probleem! Je kunt ieder product een unieke commissie geven. Ook kun je terugkerende commissies instellen, promotiematerialen weggeven en affiliates laten aansluiten. 

Heb je veel affiliates en zie je door de bomen het bos niet meer? Met Plug & Pay krijg je een duidelijk overzicht van jouw affiliate activiteiten.

Plug & Pay Marketplace voor affiliates

Met plug & Pay is het mogelijk om je producten te laten promoten door zogenaamde affiliate. Een affiliate promoot dan jouw product in ruil voor een commissie.

Plug en Pay beschikt over een openbare marketplace voor affiliates waarin ze deze producten kunnen vinden. Wanneer je kiest voor Plug&Pay Ultimate, dan kun je er voor kiezen om ook jouw product in deze marketplace van Plug&Pay te laten verschijnen. 

Zo kunnen alle affiliates over de gehele wereld ervoor kiezen om jouw product te promoten! En dit kan het verschil maken voor jouw online business.

Plug and Pay WordPress

Kun je Plug and Pay voor WordPress gebruiken vragen veel mensen zich af. Het antwoord is ja. Je kunt Plug & Pay voor ieder platform gebruiken die je maar wilt.

Het voordeel van Plug & Pay is dat je naar een externe omgeving linkt. Je kunt dus door simpelweg een link of button op je website te plaatsen, gebruik maken van Plug & Pay betaalfunctionaliteit.

De voordelen van Plug & Pay

Ik maak nu bijna 2 jaar gebruik van de tool. Mijn Plug & Pay ervaring? Die is erg positief. Was ik niet zo tevreden geweest, dan had ik dit natuurlijk ook eerlijk gezegd. Daar is deze eerlijke Plug & Pay review voor 😉

Waarom ik zo positief ben over deze tool voor WordPress betaalpagina maken? Dat vertel ik je graag. Hieronder beschrijf ik de belangrijkste voordelen van de tool.

Je kunt echt snel en gemakkelijk betaalpagina’s maken

Plug & Pay maakt gebruik van kant-en-klare templates. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk check out pages maken. Ook zonder technische kennis! Om deze tool te gebruiken, hoef je namelijk niet in de code van je website te duiken. En het mooie is, deze pagina's zijn jarenlang AB getest op conversie.

WordPress betaalpagina maken
Simpelweg kiezen uit 5 volledig geoptimaliseerde designs

Je kunt je omzet verhogen met one click upsell

Je bent niet ontevreden over je online omzet, maar het kan altijd beter. Geloof me, zeker als je Plug & Pay gebruikt! Deze tool is namelijk uitgerust met unieke converterende features. Denk hierbij aan kassakoopjes en one click upsells. Bijverkoop was nog nooit zo gemakkelijk! Met Plug&Pay kun je dus de enorm gewilde one click upsell voor WordPress realiseren!

En dan nog de automatische herinnering wanneer je bezoeker nog iets in zijn winkelmand heeft.

In een paar klikken een one click upsell toevoegen aan jouw checkout

Je kunt een pagina A/B testen

Je hebt twee check out pages gemaakt. Welke pagina ga je online zetten? Je kunt maar niet kiezen. Mijn tip? Ga A/B testen. Zet beide pagina’s online en je ziet vanzelf welke pagina het beste presteert.

Plug & Pay ondersteunt A/B testen. Hierdoor is het erg gemakkelijk om onderzoek te doen naar jouw check out pages. De volgende stap? De best presterende pagina online zetten. En deze met A/B testen natuurlijk continu blijven verbeteren. Want het kan altijd beter!

Je administratie bijhouden is gemakkelijk

Plug & Pay geeft inzicht in je facturen, betaalherinneringen en lopende abonnementen. En dat niet alleen: de tool doet ook veel op zichzelf. Zo worden facturen, betaalherinneringen en bestelbevestigingen automatisch door Plug & Pay verstuurd.

Je hebt geen technische skills nodig

Heb je totaal geen technische kennis? Dan zijn veel plugins lastig te gebruiken. Dit omdat je bij veel plugins toch in de code moet duiken, wil je hier op de juiste manier gebruik van maken. Bij Plug & Pay is dit niet nodig.

Een check out page maken, je administratie regelen, terugkerende betalingen inregelen… Het kan allemaal zonder ook maar een greintje technische kennis.

Je kunt Plug & Pay koppelen met Mollie

Maak je gebruik van Mollie? Dan koppel je Plug & Pay gemakkelijk en snel met jouw Mollie account. De betalingen die via jouw betaalpagina coaches binnen komen, verschijnen direct in je Mollie account. Ook als je gebruik maakt van de zogeheten recurring betalingen van Mollie.

Je hebt geen technische skills nodig om jouw betaalpagina coaches te koppelen met je Mollie account. Je volgt gewoon de volgende stappen:

 • Maak een account aan bij Plug & Pay
 • Volg de stappen en je maakt daarna automatisch een gratis Mollie account aan, als je deze nog niet hebt.
 • Kopieer de unieke API sleutel van Mollie.
 • Voer deze API sleutel in bij Plug & Pay.


Dit is alles wat je hoeft te doen! Je kunt hierna direct beginnen met verkopen! 🎉

Plug and Pay Mollie account aanmaken

Plug & Pay maakt aanmaken van abonnementen gemakkelijker

Het inregelen van abonnementen werkt net wat anders. Veel ondernemers vinden dit ingewikkeld. Ik spreek regelmatig ondernemers die vol goede moed beginnen met hun abonnementen of affiliates, maar hier uiteindelijk toch niet uit komen. 

Met Plug & Pay heb je hier geen last meer van. Deze tool maakt het inregelen van abonnementen en een stuk gemakkelijker. Zelfs als je meerdere abonnementen hebt. Ook zonder technische kennis! 

Wat ik persoonlijk ook handig vind is dat je handmatig abonnementen kunt aanmaken. Dit is vooral handig wanneer je ook abonnementen naast je website verkoopt.

Plug&Pay abonnement lidmaatschap

Je kunt Plug & Pay gemakkelijk koppelen met Zapier

Zoals al eerder vermeld, werkt Plug & Pay top samen met Mollie. Wil je de tool ook koppelen met andere systemen? Dan gebruik je Plug & Pay in combinatie met Zapier. Met Plug and Pay Zapier kun je de tool met alle grote systemen koppelen. 

Zo kan Plug and Pay Zapier je onder andere helpen om je boekhouding te automatiseren. Een fijne optie als je net zo veel van boekhouden houdt als ik. 😉

Verder gebruik ik voor mijn voor mijn online cursussen LearnDash LMS. Deze WordPress plugin zorgt ervoor dat cursisten mijn cursus kunnen volgen op mijn website.

Nadat een klant betaalt moet er automatisch een account worden aangemaakt op mijn WordPress website. Ook moet de cursist automatisch worden toegevoegd aan de betaalde cursus. 

Het onderlink koppelen is allemaal mogelijk met Plug & Pay, Zapier, WordPress en LearnDash! En het werkt ook nog eens erg goed en het is gemakkelijk in te stellen.

De nadelen van Plug & Pay

Is een betaalpagina maken met Plug & Pay één groot feest? Nou, bijna wel eerlijk gezegd. Maar ik ben altijd eerlijk in mijn reviews. Ook Plug & Pay heeft een paar kleine nadelen. Om je een compleet beeld te geven van Plug&Pay, som ik ook deze voor je op. 

Ieder product heeft een aparte checkout nodig

Meerdere producten tegelijk toevoegen aan een checkout? Dan loop je tegen een probleem aan bij Plug Pay Enterprise. Met deze tool moet je voor ieder product namelijk een aparte checkout maken. 

Als je deze functie wil gebruiken, is dit absoluut een minpunt te noemen van de software. Toch wil ik niet te streng zijn. Dat ieder product een aparte checkout nodig heeft, is namelijk ook de kracht van de tool. Het is net hoe je er tegenaan kijkt 😉

Plug & Pay is niet telefonisch bereikbaar

Je zit wat te klooien met je website en je komt er niet uit. Je hebt geen zin om een mail te sturen, want dan moet je weer wachten op reactie. En dat is geen optie, want die website moet nu af! 

Gebruik je Plug & Pay, dan kun je niet anders dan een mailtje of chatbericht sturen. Plug & Pay is telefonisch namelijk niet bereikbaar. ‘Een beller is sneller’? Dat geldt dus even niet als je support voor deze tool nodig hebt.

Eerst vond ik het heel vervelend dat Plug & Pay geen telefonische helpdesk heeft. Toen ik support nodig had, besloot ik een chatbericht te sturen. Dat leek me sneller dan mailen. Ik kreeg vrijwel direct een reactie. De beller is sneller? Vaak wel ja, maar bij Plug & Pay is de chat net zo makkelijk.

Later heb ik nog contact gezocht via mail. Gewoon, om te testen hoe snel Plug & Pay zou reageren. En ik moet zeggen, ik was verbaasd toen ik vrijwel direct een reactie kreeg. Het feit dat Plug & Pay geen telefonische helpdesk heeft, is dus niet zo’n groot minpunt als je denkt. 

Plug and pay support

Wat zijn de kosten van Plug & Pay?

Veel ondernemers willen het beste van het beste. Maar tegelijkertijd willen ze ook voor een dubbeltje op de eerste rang. Dat is geen schande! Ik heb zelf ook jarenlang op deze manier gewerkt. Zeker als startende ondernemer wil je niet te veel geld investeren in je bedrijf. Want een bedrijf starten brengt al genoeg kosten met zich mee.

Toch ben ik een aantal jaren geleden gestopt met zo veel mogelijk geld besparen. Waarom? Ik ben erachter gekomen dat goedkoop vaak duurkoop is. Zeker als het om online tools, systemen en plugins gaat. 

Het vervelende is dat je hier vaak pas achter komt als je alles al hebt geïnstalleerd. Ben je net klaar om te knallen, werkt je website niet mee… Frustrerend! Ik investeer liever wat meer in een goede betaalpagina online diensten, dan achteraf in de problemen te komen. Daarom ben ik ook fan van Plug & Pay. 

Maar wat zijn de kosten Plug&Pay dan? Dat verschilt per pakket. Plug & Pay heeft twee varianten: het Premium abonnement en het Ultimate abonnement.

Het Premium abonnement

Het Premium abonnement is het goedkoopste pakket. Dit pakket kost 497,- per jaar. Betaal je de kosten Plug&Pay liever maandelijks? Dat kan ook. In dat geval ben je 49,- per maand kwijt. Met het Premium abonnement krijg je maximaal 250 transacties per maand. Ga je hier overheen? Dan betaal je 9,95 euro extra per 100 transacties.

Let op: met het premium pakket kun je geen gebruik maken van de Affiliate Marketing software van Plug & Pay. Hier heb je het duurdere Ultimate abonnement voor nodig.

Het Ultimate abonnement

Het Ultimate abonnement biedt hetzelfde als een Premium abonnement, maar dan inclusief het Affiliate Marketing systeem. Ook kun je met dit abonnement onbeperkt transacties verwerken.

Het Ultimate abonnement kost 1164 euro per jaar. Betaal je het abonnement maandelijks, dan ben je 125 euro per maand kwijt.

Conclusie: Plug & Pay kopen of niet?

Ik hoop dat je met mijn Plug & Pay review een duidelijk beeld hebt gekregen van deze tool. De belangrijkste vraag moet ik alleen nog wel beantwoorden. Want moet jij Plug & Pay kopen, of toch niet? 

Ik raad deze betaalpagina online diensten zeker aan als je:

 • Gemakkelijk en snel betaalpagina's wil maken. Denk hierbij aan een betaalpagina voor je online cursus. 
 • Het belangrijk vindt dat jouw betaalpagina's converterend zijn.
 • Meer online omzet wil en bereid bent hier wat extra in te investeren.
 • Je groot fan bent van bijverkoop, bijvoorbeeld door middel van one click upsell. 
 • Gemakkelijk geld wil innen voor jouw abonnementen.
 • Jouw affiliate marketing naar een volgend niveau wil tillen.
 • Het beu bent dat jouw website 20 plugins heeft en nog steeds niet optimaal werkt.
 • Je een totaaloplossing zoekt voor jouw betaalpagina online diensten. 


I
k denk dat Plug & Pay de ideale betaalpagina is voor heel veel online ondernemers. Wel raad ik de tool af als je:

 • Het niet handig vindt dat je voor elk product een aparte checkout moet maken. 
 • Je nauwelijks of helemaal geen geld wil betalen voor jouw betaalpagina online cursus.
 • Je niet extra wilt investeren in jouw betaalpagina.

Ben je overtuigd? Investeer dan in deze onderscheidende betaalpagina voor je online business. Dit gaat je hoe dan ook veel extra omzet opleveren.

Ik ben benieuwd wat jij van de tool vindt! Laat een reactie achter onder deze review en vertel me meer over jouw ervaring met deze betaalpagina voor online businesses.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Basis stappenplan: Website maken met WordPress?

Download tijdelijk gratis mijn stappenplan en bouw binnen no-time jouw eigen WordPress website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Basis stappenplan snel website maken WordPress download

Dit wordt super leuk!! 🎉

Waar mag ik het stappenplan naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en versleuteld.
Bekijk ook mijn privacy pagina.

BLACK FRIDAY DEALS

Alleen de allerbeste WordPress tools