Popup maken met Elementor Pro WordPress

Popups maken met Elementor Pro
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het maken van popups met Elementor Pro popup bouwer is hartstikke eenvoudig en biedt veel meerwaarde aan jouw website en aan jouw marketingcampagnes.

Zo kun je eenvoudig meer leads genereren met een popup en kun je tal van leuke iconen, afbeeldingen, teksten of wat dan ook, in beeld laten verschijnen zonder gedoe met ingewikkelde codes.

Kort om, super simpel en ideaal voor vrijwel elke website.

Wil jij ook een popup op jouw website laten verschijnen? Bekijk dan snel de onderstaande stappen en plaats vandaag nog zelf een handige popup op jouw website.

Inhoud

Hoe maak je een popup in Elementor?

Met de Elementor Lead generatie wordpress popup bouwer wordt het ontwikkelen van een popup een fluitje van een cent.

Zo kun je eenvoudig popups toevoegen op elke gewenste pagina en wordt het genereren van leads je een stuk makkelijker gemaakt.

Bekijk onderstaande stappen en plaats een gewenste popup binnen slechts enkele minuten.

Bekijk je liever de video?

Stap 1: Kies je popup

Om te beginnen ga je naar de achterkant van je website en log je in. Ga vervolgens naar ‘Templates’ en kies popups. 

Klik op de groene knop ‘nieuwe pop-up maken’ en geef hem je popup vervolgens een naam. Nu ben je terecht gekomen bij de bibliotheek. 

Hier kun je uit tal van leuke en handige popups kiezen. De mogelijkheden zijn enorm.

Keuze uit heel veel popups

Bekijk bijvoorbeeld de handige popups voor social media of om je e-mail lijsten te laten groeien. Bekijk daarnaast de handige templates, zoals de ‘bottom bars’ (een balk voor onderaan je website), de ‘fly-in, full-screen' of de ‘hello-bar’ (een balk bovenin die naar mee naar beneden schuift).

Voor vele marketing gerelateerde websites is een veel gebruikte popup de elementor ‘inschrijf popup', hiermee kunnen gebruikers een popup trigger instellen in het inhoudsgebied van een popup, bericht of pagina waarop een pop-up kan worden weergeven en gegevens zoals hun e-mail en naam achterlaten

De ingevulde gegevens kunnen rechtstreeks vanuit Elememtor Pro naar de gewenste externe mailprogramma zoals: “ActiveCampaign, MailBlue, of MailChimp” worden gestuurd.  

Stap 2: Pas de popup geheel naar wens aan

Zodra je een popup hebt gekozen kun je beginnen met het ontwerpen en aanpassen van de popup. Aan de linkerkant staan hiervoor alle instellingen.

Bekijk de diverse functies en pas het geheel naar eigen wensen aan. Ook kun je via het dashbord de pop-up verder bewerken door op ‘Bewerk met elementor’ te kiezen.

Hier kun je de pop-up geheel naar wens instellen.

Stap 3: Publiceer de popup

Zodra je tevreden bent met de instellingen van het ‘uiterlijk’ van de popup, zijn er nog enkele details om in te stellen voordat je de popup kunt plaatsen, namelijk de condition, de triggers en de advanced instellingen.

De conditions

Kies waar je de popup wilt plaatsen door een ‘condition’ uit te kiezen. Hiermee kun je indien gewenst bepaalde pagina’s uitsluiten wanneer je de popup niet op deze pagina wilt tonen.

De triggers

Bij ‘triggers’ kun je vervolgens selecteren wanneer de popup tevoorschijn moet komen. Een elementor popup-trigger kan bijvoorbeeld na een aantal klikken, na een bepaalde tijd of wanneer de bezoeker neigt de pagina te verlaten tevoorschijn komen.

De Advanced rules

Ten slotte kun je nog ‘advanced’ instellingen bekijken. Hiermee kun je de laatste details instellen, zoals de voorwaarden waaraan voldaan moet worden voordat de popup geopend wordt. 

Hier kun je bijvoorbeeld instellen dat bepaalde websitegebruikers (zoals abonnees) de popup niet te zien krijgen omdat ze zich al hebben aangemeld voor de mailinglijst.

Zodra je deze regels hebt ingesteld kun je vervolgens op ‘save and close’ klikken waarna de pop-up online komt te staan.

Stap 4: Controleer de popup en maak een koppeling

Controleer vervolgens of de pop-up zichtbaar is en of het geheel naar wens is. Wanneer je nog twijfelt over bepaalde instellingen kun je gewoon terugkeren naar het dashbord en wijzigingen blijven aanbrengen tot dat de popup geheel naar wens is ingesteld.

Maak een eventuele koppeling

Daarnaast kun je een koppeling maken tussen de popup en je mailingprogramma. Ga hiervoor naar het dashbord en kies op ‘Bewerk met elementor’. Ga vervolgens naar ‘Formulier bewerken’ en kies de optie ‘Actions after Submit’.

Verwijder de tekst ‘email’, en vervang dit voor jouw gewenste e-mailmarketing programma, zoals bijvoorbeeld MailChimp, ActiveCampaign of Drip. Bekijk daarna het kopje onder Actions after Submit’ in mijn geval ‘ActiveCampaign’ en installeer de bijbehorende plugin. Voeg hieronder eventueel tags waardoor je kunt zien waar de lead vandaan komt.

Wil jij een pop-up toevoegen aan je WordPress website in welke vorm dan ook? In deze video kijk je mee over mijn schouder en zie je hoe je een popup kunt maken met Elementor Pro. 

Gebruik je op dit moment een andere popup builder plugin voor je Popups. Ik je verzekeren dat je deze kunt verwijderen nadat je deze video hebt bekeken. 

Deze feature van Elementor Pro is zo krachtig, dat ik op dit moment geen andere plugin weet die zulke geweldige pop-ups kan creëren als Elementor Pro.

De pop-up functionaliteit vind je alleen in de Elementor Pro versie, dus niet in de gratis versie van Elementor. Maar niet getreurd. Mocht je nog niet over Elementor Pro beschikken, klik dan hier om Elementor Pro te downloaden

Koop je elementor Pro via mijn link, dan ontvang ik een kleine commissie zodat ik deze video's kan blijven maken voor jou. Dus als je dankjewel wilt zeggen, koop elementor Pro dan eventjes via de link hieronder in de beschrijving. 

Andere plugins besparen dankzij Elementor Pro

Elementor Pro biedt je zoveel waarde en mooie functionaliteit, dat het iedere euro echt zoveel meer waard is dan je verwacht.” Kunt er bijvoorbeeld een heleboel andere dure plugins mee besparen! 

  • Ik hoef bijvoorbeeld geen contactformulier plugin meer te installeren. Zit in Elementor Pro. 
  • Ik heb ook geen externe pop-up builder meer nodig. Zit in Elementor Pro. 
  • Table of content. Een plugin voor de inhoudsopgave Zit in Elementor Pro. 
  • Evergreen afteller Zit ingebakken in Elementor Pro. 
  • Je kunt gewoon social Buttons toevoegen met Elementor Pro daarvoor moest ik eerst een andere plugin installeren.
  • Landingspages om je producten te verkopen. Je vindt allemaal kant en klare templates binnen de Elementor pagina biblioteek. Hoef ik dus geen externe partij meer voor in te huren. 

Dus dit zijn allemaal dingen die standaard ingebakken zitten in elementor Pro. 

En dat bespaart je niet alleen in portemonnee maar ook wordt je website en nog eens een stuk sneller van. Simpelweg omdat je niet allemaal losse plugins meer hoeft te installeren. 

Ik hoef zelfs geen betaald thema meer te gebruiken omdat het gratis Hello theme van elementor gewoon beschikbaar is voor je. 

Een headermenu en een footer builder waar je normaal gesproken een compleet thema voor gebruikt. Dat zit ook allemaal in Elementor Pro. 

Je kunt ook nog eens hele mooie uitgebreide menuheaders of footers toevoegen zoals hier je ziet bijvoorbeeld en hieronder de footer. Ook deze footer heb ik geheel gemaakt met Elementor Pro. 

En alle widgets of elementen binnen de Elementor Pagebuilder, die kun je ook gebruiken voor je menuheader, je footer maar ook je popups! 

Elementor Downloaden >>

Conclusie

Het maken van een popup vereist weinig tijd en is zeer eenvoudig mits je de handige stappen volgt. Vergelijk diverse popups en ga voor een popup dat aansluit bij jouw gewenste marketingactiviteiten of bij de stijl en doelen van jouw website.

Zodra je geheel tevreden bent met het ontwerp van de popup kun je handige koppelingen maken met jouw mailingwebsites. Hierdoor kun je bezoekers direct koppelen aan e-mails en sta je hierdoor optimaal met ze in contact.

Met Elementor Pro kun je een heleboel betaalde plugins besparen. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook wordt je website er een stuk sneller van. Je hoeft tenslotte niet al deze plugins te installeren. 

Kort om, het maken van een popup met Elementor Pro levert je een hoop leads op en zorgt daarnaast voor een professionele en originele website.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Basis stappenplan: Website maken met WordPress?

Download tijdelijk gratis mijn stappenplan en bouw binnen no-time jouw eigen WordPress website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Basis stappenplan snel website maken WordPress download

Dit wordt super leuk!! 🎉

Waar mag ik het stappenplan naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en versleuteld.
Bekijk ook mijn privacy pagina.

Logo Elementor

Elementor verhoogt  prijzen pro-expert licenties:
profiteer nu nog van lage prijs.

BLACK FRIDAY DEALS

Alleen de allerbeste WordPress tools