4.8 op basis van 86 reviews
4.8/5

Werken met WordPress reacties

Wanneer je een pagina of blog bericht aanmaakt in WordPress, heb je onderaan het bericht of je pagina de mogelijkheid om bezoekers te laten reageren. Je hoeft alleen je naam, e-mail adres en het bericht in te vullen. 

Reacties laten plaatsen door je bezoekers is een hele goede manier om interactie op te zoeken met je bezoeker. Daarnaast draagt het bij aan een betere positie in zoekmachines.

Ik zal ik je de instellingen met je doorlopen en de plekken laten zien hoe je WordPress reacties in of uit kunt schakelen en waar je reacties kunt modereren.

Algemene instellingen van WordPress reacties

Je vindt de algemene instelingen van de reacties op het WordPress onder ‘Instellingen > Discussie'.

Standaard bericht-instellingen

Ik kan me voorstellen dat de uitleg die je leest in de WordPress omgeving niet meteen duidelijk is, dus zal ik hier de punten toelichten.

MeldingenProbeer elk ander blog gelinkt in dit bericht een melding te sturen” 

Dit houdt in dat wanneer je één of meerdere links gebruikt in jouw blog bericht, WordPress automatisch probeert een bericht te sturen naar het andere blog waar jij naartoe linkt. Zo weet de ander dat hij of zij genoemd is.

Sta linkmeldingen van andere blogs (pingbacks en trackbacks) op nieuwe berichten toe

Dit houdt in dat wanneer een andere website naar jouw blog toe linkt, er automatisch bij jouw reacties een link wordt geplaatst naar de website die de link plaatst.Dit kan handig zijn maar persoonlijk vind ik het niet zo netjes wanneer er opeens een link onderaan in de reacties staat. Komt wat spammerig over zeg maar. Deze optie zet ik dus altijd uit.

Sta toe dat mensen kunnen reageren op nieuwe berichten

lijkt me duidelijk. Hier zeg je eigenlijk of je globaal toestaat of bezoekers wel of niet op je berichten kunnen reageren.

Al de bovenstaande instellingen kun je later nog aanpassen op de blogpagina zelf. Dus wanneer je de globale instellingen uit hebt staan, is het toch alsnog mogelijk om per bericht of pagina aan te geven of er wel of niet gereageerd mag worden.

Overige reactie instellingen

Deze instellingen hebben vooral te maken met hoe bezoekers hun gegevens moeten achterlaten en of ze wel of niet ingelogd moeten zijn.

Ook kun je hier instellen hoe de reacties visueel worden weergegeven en hoeveel er maximaal op 1 pagina weergegeven mogen worden.

Stuur mij een e-mail wanneer

Hier kun je opgeven of je op de hoogte wilt worden gehouden van nieuwe reacties, of als er een reactie wacht op toelating.

Voor een reactie verschijnt

Hier kun je aangeven of je een reactie eerst handmatig moet goed keuren voordat deze wordt geplaatst. Ook kun je hier aangeven dat wanneer er eerder een reactie is geplaatst door een bezoeker dat deze automatisch wordt goedgekeurd.

Reacties modereren / zwarte lijst

Hier kun je reacties deels automatisch laten modereren. Je kunt hier bijvoorbeeld ongepaste woorden of ip adressen invullen. Deze worden dan direct gefilterd uit jou reacties en komen in de spambox terecht.

Avatars

Hier kun je aangeven of er een avatar moet worden weergegeven. De avatar wordt opgehaald bij de service Gravatar. Er wordt dus alleen een afbeelding van de reageerder getoond wanneer is ingesteld door de gebruiker zelf.

Heeft de reageerder geen afbeelding ingesteld, dan kun je hier aangeven welke standaard avatar wordt weergegeven wanneer de reageerder geen afbeelding heeft ingesteld.

WordPress reacties in of uitschakelen

Je kunt WordPress reacties op twee manieren in of uit schakelen. Namelijk globaal of per bericht.

Reactie in of uitschakelen globaal

Op het WordPress dashboard ga je naar “Instellingen” > “Discussie” met het vinkje bij “Sta toe dat mensen kunnen reageren op nieuwe berichten.” kun je aangeven of bezoekers wel of niet kunnen reageren.

LET OP: Dit geld alleen voor nieuwe berichten die je aanmaakt. Heb je al bestaande berichten dan moet je de reacties per bericht handmatig uitschakelen.

Reacties in of uitschakelen per bericht

Wil je per bericht kunnen aangeven of bezoekers wel of geen reacties kunnen geven? Je kunt dit bij ieder bericht apart aangeven. Zelfs wanneer je reacties globaal hebt uitgeschakeld is het mogelijk om de reacties per bericht in te schakelen.

Ga naar het bericht waarvan je de reacties wilt in of uitschakelen en klik op “Bericht Bewerken”. Klik in de rechter zijbalk op “Discussie” waar je met vinkjes kunt aangeven of bezoekers bij dit bericht wel of geen reacties kunnen geven.

WordPress reacties modereren

Het modereren van reacties kun je doen onder het kopje ‘Reacties'.

Het modereren houdt in dat je kunt aangeven of je geplaatste reacties wilt toelaten, als spam markeren of beantwoorden. Je kunt reacties hier eventueel ook aanpassen.

Het gebeurd regelmatig dan men een reactie plaats alleen om een eigen link te delen. Wanneer dit ongepast is kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de link uit het bericht te verwijderen of de gehele reactie te verwijderen.

Wanneer je het idee hebt dat de reactie spam is, dan kun je er voor kiezen op het bericht als spam te markeren. En neem maar van mij aan, deze zijn duidelijk te herkennen.

Waarom zijn reacties belangrijk

Bezoekers laten reageren op jouw blog berichten heeft verschillende voordelen:

  • Testen van je eigen blogteksten
  • Meer relevante content is goed voor SEO
  • In discussies komen vaak de beste conclusies van jouw blog bericht naar voren

Het is daarnaast een bevestiging voor je bezoeker dat je bericht gelezen wordt. En dit werkt ontzettend goed voor het vertrouwen van je bezoeker in jou.

Basis stappenplan: Website maken met WordPress?

Download tijdelijk gratis mijn stappenplan en bouw binnen no-time jouw eigen WordPress website!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

50%

Je bent er bijna!! 🎉

Waar mag ik het stappenplan naartoe sturen?

Basis stappenplan snel website maken WordPress download

Je gegevens zijn 100% veilig en versleuteld.
Bekijk ook mijn privacy pagina.

Mijn beste methode om snel en gemakkelijk je droomwebsite te bouwen onthuld!

Download gratis dit stappenplan