Werken met WordPress reacties

Wanneer je een pagina of blog bericht aanmaakt in WordPress, heb je onderaan het bericht of je pagina de mogelijkheid om bezoekers te laten reageren. Je hoeft alleen je naam, e-mail adres en het bericht in te vullen. 

Reacties laten plaatsen door je bezoekers is een hele goede manier om interactie op te zoeken met je bezoeker. Daarnaast draagt het bij aan een betere positie in zoekmachines.

Ik zal ik je de instellingen met je doorlopen en de plek laten zien waar je reacties kunt modereren.

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Algemene instellingen van WordPress reacties

  Je vindt de algemene instelingen van de reacties op het WordPress onder ‘Instellingen > Discussie’.

  Standaard bericht-instellingen

  Ik kan me voorstellen dat de uitleg van WordPress niet meteen duidelijk is, dus zal ik hier de punten toelichten.

  • Het eerste vinkje: “Probeer elk ander blog gelinkt in dit bericht een melding te sturen” houdt in dat wanneer je één of meerdere links gebruikt in jouw blog bericht, WordPress automatisch probeert een bericht te sturen naar het andere blog waar jij naartoe linkt. Zo weet de ander dat hij of zij genoemd is.

  • Het vinkje “Sta linkmeldingen van andere blogs (pingbacks en trackbacks) op nieuwe berichten toe”. Dit houdt in dat wanneer een andere website naar jouw blog toe linkt, er automatisch bij jouw reacties een link wordt geplaatst naar de website die de link plaatst.

   Dit kan handig zijn maar persoonlijk vind ik het niet zo netjes wanneer er opeens een link onderaan in de reacties staat. Komt wat spammerig over zeg maar. Deze optie zet ik dus altijd uit.

  • De “Sta toe dat mensen kunnen reageren op nieuwe berichten” lijkt me duidelijk. Hier zeg je eigenlijk of globaal toestaat of bezoekers op je berichten kunnen reageren.

  Al de bovenstaande instellingen kun je later nog aanpassen op de blogpagina zelf. Dus wanneer je de globale instellingen uit hebt staan, is het toch alsnog mogelijk om per bericht of pagina aan te geven of er wel of niet gereageerd mag worden.

  Overige reactie instellingen

  Deze instellingen hebben vooral te maken met hoe bezoekers hun gegevens moeten achterlaten en of ze wel of niet ingelogd moeten zijn.

  Ook kun je hier instellen hoe de reacties visueel worden weergegeven en hoeveel er maximaal op 1 pagina weergegeven mogen worden.

  Stuur mij een e-mail wanneer

  Hier kun je opgeven of je op de hoogte wilt worden gehouden van nieuwe reacties, of als er een reactie wacht op toelating.

  Voor een reactie verschijnt

  Hier kun je aangeven of je een reactie eerst handmatig moet goed keuren voordat deze wordt geplaatst. Ook kun je hier aangeven dat wanneer er eerder een reactie is geplaatst door een bezoeker dat deze automatisch wordt goedgekeurd.

  Reacties modereren / zwarte lijst

  Hier kun je reacties deels automatisch laten modereren. Je kunt hier bijvoorbeeld ongepaste woorden of ip adressen invullen. Deze worden dan direct gefilterd uit jou reacties en komen in de spambox terecht.

  Avatars

  Hier kun je aangeven of er een avatar moet worden weergegeven. Daarnaast kun je een standaard  avatar kiezen die bij iedere reacties wordt weergegeven. 

   

  WordPress reacties modereren

  Het modereren van reacties kun je doen onder het kopje ‘Reacties’.

  Het modereren houdt in dat je kunt aangeven of je geplaatste reacties wilt toelaten, als spam markeren of beantwoorden. Je kunt reacties hier eventueel ook aanpassen.

  Het gebeurd regelmatig dan men een reactie plaats alleen om een eigen link te delen. Wanneer dit ongepast is kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de link uit het bericht te verwijderen of de gehele reactie te verwijderen.

  Wanneer je het idee hebt dat de reactie spam is, dan kun je er voor kiezen op het bericht als spam te markeren. En neem maar van mij aan, deze zijn duidelijk te herkennen.

  Waarom zijn reacties belangrijk

  Bezoekers laten reageren op jouw blog berichten heeft verschillende voordelen:

  • Testen van je eigen blogteksten
  • Meer relevante content is goed voor SEO
  • In discussies komen vaak de beste conclusies van jouw blog bericht naar voren

  Het is daarnaast een bevestiging voor je bezoeker dat je bericht gelezen wordt. En dit werkt ontzettend goed voor het vertrouwen van je bezoeker in jou.

  Share on facebook
  Share on whatsapp
  Share on linkedin
  Share on twitter
  Share on email

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Scroll naar top
  Basis stappenplan snel website maken WordPress download

  Dit wordt super leuk!!

  Waar mag ik het stappenplan naartoe sturen?

  BLACK FRIDAY DEALS

  Alleen de allerbeste WordPress tools