4.8 op basis van 86 reviews
4.8/5

Inhoud

Elementor vs Divi: Welke themebuilder wint?

Elementor-vs-Divi

Inhoud

In WordPress vind je heel wat mooie voorgemaakte thema's. Met deze website templates ben je echter beperkt wanneer je de thema's wil aanpassen of als je je website wil uitbreiden. Daarom is het handig om gebruik te maken van een themebuilder, waarmee je je website volledig naar wens kan ontwerpen.

De twee bekendste themebuilders voor WordPress zijn Divi en Elementor. Vroeger waren dit uitsluitend pagebuilders, maar tegenwoordig kan je er ook je eigen thema's mee ontwerpen. 

Deze themebuilders kun je installeren als plugin binnen WordPress en zorgen er voor dat het bouwen van je website vele malen makkelijker wordt.

Beide zijn visueel aantrekkelijk en op basis van het ‘slepen en neerzetten'-principe kan je intuïtief prachtige websites maken. De builders blijven continu nieuwe functies ontwikkelen en willen – in concurrentie met elkaar – de beste website tools kunnen aanbieden.

Het voordeel van zo'n themebuilder is dat je meteen aan de slag kan, zonder enige voorkennis van coderen. De vraag die veel mensen zich vervolgens stellen is uiteraard:

Welke themebuilder is het beste: Elementor of Divi?

Maak niet dezelfde fout die ik gemaakt heb!

Het is belangrijk je goed te laten informeren voordat je een van de themebuilders koopt en gaat gebruiken. Ik heb te lang gebruik moeten maken van een deze themebuilders terwijl deze niet goed bij me paste. Dit heeft me behoorlijk wat tijd gekost. Maak dus niet deze zelfde fout. 

Er is geen van beide builders de beste. De ene groep bedrijven heeft Elementor nodig en de ander heeft Divi nodig. 

Op basis van mijn ervaringen zal ik vertellen welke voor- en nadelen Elementor en Divi hebben. Je zal merken dat er geen eenduidig antwoord te geven is op deze vraag. Je zult vooral jezelf moeten afvragen wat van het onderstaande het beste bij jou en je toekomstige websites past.

Elementor voordelen

Divi voordelen

Elementor Nadelen

Divi Nadelen

Check BLACK FRIDAY DEAL 🎉 10 tot 50% korting!
Wees er snel bij voor het te laat is!

Profiteer tijdelijk van de Elementor verjaardag sale! 🎉
korting tot maar liefst 60%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Check BLACK FRIDAY DEAL!!  🎉
Korting tot maar liefst 50%!

Profiteer vandaag nog van de Divi verjaardag sale! 🎉
korting van maar liefst 20%!

Profiteer vandaag nog van de Divi zomer sale! 😎☀️⛱
korting van maar liefst 20%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Voor als je geen zin of tijd hebt om in-depth informatie te lezen, hieronder eerst de korte versie. Verderop lees je dus alles uitgebreid. Ik raad het ten zeerste aan om ook de rest toch even te lezen voordat je tot aanschaf over gaat.

Elementor is geschikt voor je als:

 • Je als ontwerp bureau plannen hebt om websites te gaan ontwikkelen
 • Je met de makkelijkste themebuilder snel je eigen website wilt maken
 • Als je gratis een mooie website wilt maken
 • Met 1 druk op de knop een complete templates wilt importeren. (Template kits)
 • Als je je complete thema zelf wilt ontwerpen. (Is niet persé nodig want je hebt ook veel vooraf gemaakte templates)
 • Je een ontwerper bent die unieke designs wil maken
 • Als je een snelle en goed geoptimaliseerde website wilt
 • Als je niet te veel wilt hoeven leren hoe alles werkt

Divi is geschikt voor je als:

 • Je als eenmanszaak plannen hebt om websites te gaan ontwikkelen
 • Je een ontwerper bent die unieke designs wil maken
 • Bereid bent om iets meer tijd te investeren in hoe leren hoe Divi werkt. De leercurve is iets steiler
 • Als je gebruik wilt maken van mooie vooraf gemaakte pagina templates
 • Je het belangrijk vind om goede ondersteuning te krijgen. De support van Divi is uitmuntend.

Elementor vs. Divi gebruiksgemak

Elementor Gebruiksgemak

Elementor is ongetwijfeld een van de eenvoudigste builders. De builder werkt ontzettend intuïtief.

Je webpagina is opgedeeld in ‘blokken' (building blocks). Om een nieuw element toe te voegen aan je website, dien je dit element gewoon naar het gewenste blok te slepen. Je kan gebruik maken van ‘pre-build blocks' met basisinstellingen zodat je niet vanaf nul moet beginnen.

Dankzij een overzichtelijke navigatiebalk heb je onmiddellijk zicht op de elementen die je kan toevoegen aan je pagina. Wanneer je een element selecteert, verandert de navigatiebalk naar de instellingen voor het geselecteerde element. Dan kan je bijvoorbeeld de inhoud of de opmaak van dat element aanpassen.

Wens je een beter zicht op je webpagina? Dan kan je de navigatiebalk verbergen door op een pijltje te drukken. Je krijgt zo een full screen view van je site, maar vanuit deze view kan je geen aanpassingen maken.

In de navigatiebalk kan je verschillende website-instellingen terugvinden. Zo kan je via de ‘Navigator' de hiërarchie van de site overzien. Ook heb je een ‘editing history' en ‘revision history'. En je kan via de ‘responsive mode' kijken hoe je website er op verschillende toestellen uitziet.

Al deze opties zijn eenvoudig en binnen handbereik terug te vinden. De navigatiebalk is zodanig logisch opgebouwd dat je nooit ver moet zoeken. Moest je toch een bepaalde instelling niet onmiddellijk terugvinden, dan kan je zelfs gebruik maken van de zoekfunctie.

Wat ook handig is, is dat je vanuit WordPress rechtstreeks naar je Elementorbuilder kan navigeren. Bovenaan je WordPress pagina kan je namelijk klikken op ‘Edit with Elementor,' en dan word je meteen doorgestuurd. Vanuit Elementor kan je dan weer klikken op ‘Exit to dashboard', om teruggestuurd te worden naar je WordPress dashboard.

Dankzij de navigatiebalk en het rechtermuisknopmenu, is deze builder heel overzichtelijk. Je vindt de opties die je nodig hebt zonder problemen terug. Op gebruiksvriendelijkheid scoort Elementor dus heel hoog.

Check BLACK FRIDAY DEAL 🎉 10 tot 50% korting!
Wees er snel bij voor het te laat is!

Profiteer tijdelijk van de Elementor verjaardag sale! 🎉
korting tot maar liefst 60%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Divi Gebruiksgemak

Ook Divi is gebruiksvriendelijk. Je kan vanuit een bestaande template beginnen of volledig vanaf nul. Het is ook mogelijk om een reeds bestaande (eigen) website naar Divi te kopiëren.

Bij Divi staat minimalisme centraal. Als je met een nieuwe website begint, krijg je onmiddellijk de pop-up om een ‘new row' in te voegen. Eenmaal je begonnen bent, zie je enkel nog je pagina met drie puntjes (waarachter een menubalk zit verborgen).

Door deze opbouw kan je je volledig op het design van je website richten. Er is geen storende menubalk in beeld. Het menu openen, gebeurt door op de drie puntjes te klikken.

Als de menubalk openstaat en je selecteert een bepaald element, dan krijg je de instellingen voor dat specifieke element te zien. Dit principe is dus gelijkaardig aan Elementor.

Je kan het menu naar verschillende plaatsen slepen, zodat het nooit in je weg staat. Het grote voordeel van deze manier van werken, is dat je je volledig op je design kan focussen. Het nadeel is dat de verschillende opties meer verborgen zijn.

Divi staat er dan ook om bekend een tragere leercurve te hebben. Je hebt meer tijd nodig om alle opties onder de knie te krijgen en terug te vinden. De vele mogelijkheden van Divi maken het soms nogal overweldigend.

Ondanks dat het bij Divi iets langer duurt om het onder de knie te krijgen dan bij Elementor, is Divi nog steeds gebruiksvriendelijk. Vanwege het simpele principe van slepen en klikken, blijft het overzichtelijk en intuïtief.

Doordat Divi meer functies heeft dan Elementor, kunnen ervaren ontwikkelaars meer uit deze themebuilder halen. Voor het maken van dynamische webpagina's of voor specifieke vereisten, is het bijvoorbeeld mogelijk om nog achterliggende codes toe te voegen.

Check BLACK FRIDAY DEAL!!  🎉
Korting tot maar liefst 50%!

Profiteer vandaag nog van de Divi verjaardag sale! 🎉
korting van maar liefst 20%!

Profiteer vandaag nog van de Divi zomer sale! 😎☀️⛱
korting van maar liefst 20%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Elementor vs. Divi gebruiksgemak samengevat

Divi en Elementor zijn allebei intuïtieve editors die veel opties hebben op vlak van theme building. Een van de grootste verschillen zit in de gebruikservaring. Eigenlijk moet je hier vooral kijken naar wat je zelf het meest aangenaam vindt.

Elementor heeft een overzichtelijke navigatiebalk waar je alles meteen kan terugvinden, terwijl Divi de instellingen op verschillende plekken heeft staan. Bij Elementor zal je de instellingen dus iets sneller terugvinden.

Dit zorgt ervoor dat Divi een tragere leercurve heeft. Echter, eenmaal je ermee weg bent, hoeft Divi niet langer onder te doen. Bij Divi ligt de focus vooral op het design.

Doordat de navigatiebalk bij Divi enkel verschijnt wanneer je wilt, blijf je een mooi overzicht behouden van je webpagina. Op creatief vlak biedt dit zeker een voordeel. Bij Elementor win je tijd doordat alles op één plek staat.

Elementor leent zich ten slotte eerder voor beginners, terwijl Divi perfect is voor mensen met ervaring in design. Hoe dan ook, beide builders zijn eenvoudig om te leren en werken volgens het principe van ‘slepen en neerzetten'.

Kort samengevat gaat Divi voor zichtbaarheid en Elementor voor eenvoud. Aan jou de keuze waar jouw voorkeur ligt.

Elementor vs Divi Snelheidstest

Elementor Snelheidstest editor

Elementor maakt snelle pagina's. De plug-in's die worden aangeboden kenmerken zich door een grote eenvoud. Mede daardoor kunnen de websites van Elementor sneller laden.

Een andere factor die meespeelt, is dat Elementor grote bestanden automatisch verkleint. Zowel snelheid als prestatie nemen hierdoor toe.

Divi Snelheidstest editor

In vergelijking met andere builders is Divi redelijk traag. Door de vele functionaliteit van deze plug-ins zijn de modules zwaarder om te laden. Soms dan laad de editor zelfs twee keer. Dit kan enorm frustrerend zijn. Door deze extra opties lever je dus eigenlijk snelheid in.

Elementor vs Divi snelheidstest conclusie

Elementor wint het op vlak van snelheid van Divi. Het verschil is echter miniem. Ook hier is het vooral de vraag waarvoor je de webpagina nodig heeft en of het kleine verschil in snelheid doorslaggevend is voor je keuze.

Elementor vs Divi Elementor theme builder

Elementor Theme Builder

Elementor is duidelijk opgebouwd uit de typische website-elementen zoals headers, footers, categorieën, pagina's, product templates, blogbericht templates, 404 pagina's, enzovoort.

Je kan gemakkelijk een nieuwe template creëren, exporteren of importeren. Voor elk type pagina of pagina-onderdeel zijn er een flink aantal templates beschikbaar. Je kan een globale template maken voor de hele website, of een 'targeted template' voor een specifiek deel van je website.

Je kan simpelweg klikken op ‘Templates > Theme Builder' en dan kan je zo aan de slag. Je dient te kiezen welk deel of welk thema je wilt bouwen (pagina, sectie, header, pop-up,…) en het verder verloop werkt op dezelfde manier als het aanmaken van een pagina. Als je klaar bent, kan je instellen waar je dit thema wenst te gebruiken. Bijvoorbeeld voor je blog, portfolio of specifieke pagina's in een categorie.

Elementor's thema's zijn allemaal compatibel met WordPress. Tenminste zolang deze aan de coderingsstandaard voldoen van WordPress.

Een van de grotere pluspunten van Elementor is dat de thema's heel ‘kaal' zijn. Vanuit dit kale thema kan je dan eenvoudig beginnen met het maken van aanpassingen zoals jij het wil.

Er zitten weinig shortcodes achter en door de eenvoud zijn deze thema's erg zoekmachine-vriendelijk. Zoals hierboven vermeld, zorgt dit eveneens voor een snellere laadtijd van de pagina's.

Divi Theme Builder

Ook Divi biedt, net zoals Elementor, de verwachte website-onderdelen (headers, footers, blogbericht templates, 404 pagina's, enzovoort.).

De Theme builder optie bij Divi bestaat pas sinds 2019. Je kan niet enkel statische pagina's, maar ook dynamische layouts maken. Denk aan dynamische headers, footers, body layouts, enzovoort.

Divi bezit geen voorgemaakte (pre-built) template builders. Je kan wel van een globale webpagina-template werken, maar niet van aparte onderdelen.

Bij het creëren van een nieuwe template, vraagt Divi onmiddellijk waaraan je het wil koppelen. Aan welk bestand, of welke pagina of categorie,… Pas dan kan je beginnen aan het opbouwen van de template.

Als je een globale header of footer template hebt aangeduid op je webpagina, komen deze automatisch mee in de nieuwe template, zodat je enkel nog hoeft te focussen op de body.

Aan de hand van ‘aanvinkvakjes' kan je gemakkelijk aanduiden wanneer en hoe dit thema wordt weergegeven. Hierdoor kan je met slechts enkele klikken de verschillende pagina's aanduiden. Dit geeft meer flexibiliteit dan hoe het bij Elementor is.

De meeste thema's van Divi zijn perfect compatibel met de WordPres thema's, zolang deze aan de coderingsstandaard van WordPress voldoen. Divi wordt zowel geleverd als WordPress-plug-in als WordPress-thema. Je kan geen aparte plug-ins kopen.

Elementor vs Divi Elementor Theme Builder samengevat

Qua functionaliteit zijn deze themebuilders evenwaardig. Je gaat er ongeveer evenveel kunnen uithalen en ze werken beide intuïtief. Bij Elementor heb je veel meer templates beschikbaar voor aparte website-onderdelen, terwijl dit bij Divi ontbreekt.

Een voordeel van Divi is dan weer dat je door middel van aanvinkvakjes veel gemakkelijker kan bepalen welke templates op welke pagina's verschijnen. Divi laat dan wel weer een warboel aan shortcodes achter, die vervelend kunnen zijn voor de ervaren webontwikkelaars onder ons.

Elementor daarentegen is veel simplistischer opgebouwd en daardoor zoekmachine-vriendelijk. Deze opbouw zorgt eveneens voor een snellere laadtijd dan bij Divi.

Beide themebuilders zijn compatibel met WordPress.

Check BLACK FRIDAY DEAL 🎉 10 tot 50% korting!
Wees er snel bij voor het te laat is!

Profiteer tijdelijk van de Elementor verjaardag sale! 🎉
korting tot maar liefst 60%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Check BLACK FRIDAY DEAL!!  🎉
Korting tot maar liefst 50%!

Profiteer vandaag nog van de Divi verjaardag sale! 🎉
korting van maar liefst 20%!

Profiteer vandaag nog van de Divi zomer sale! 😎☀️⛱
korting van maar liefst 20%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Elementor vs. Divi voorgedefinieerde layouts

Elementor voorgedefinieerde layouts

Elementor heeft een groot assortiment aan voorgedefinieerde layouts. Net zoals bij de thema's, zijn ook hier de lay-outs eerder gericht op eenvoud en het bereiken van doelen.

De vele templates van Elementor zullen je dus helpen meer conversie te bereiken. Er zijn twee types layouts aanwezig: ‘blocks' en ‘pages'.

Blocks zijn de ‘singel section templates'. Dit zijn voorgedefinieerde blokken voor een klein onderdeel van je pagina (denk aan een diensten sectie, headers, opgemaakte contactformulieren, call-to-actions, protfolio's, enzovoort). Daarnaast zijn er de ‘pages'. Zoals het woord zegt, zijn dit volledige pagina's binnen een voorgemaakte layout.

Je kan zowel de blocks als de pages exporteren naar andere websites.

Divi voorgedefinieerde layouts

Divi moet niet onderdoen voor Elementor. Ook hier heb je toegang tot heel wat voorgemaakte layouts. Bij Divi ligt de focus op design. Je zal hier dus layouts terugvinden waar elke designer het warm van krijgt.

Divi heeft een honderdtal templates inbegrepen in de prijs. Je zal ongetwijfeld wel wat vinden dat bij je wensen past. Divi maakt een onderscheid tussen complete ‘pre-made' site templates (multi page) en single page layouts. Uiteraard kan je ook je eigen layouts creëren en exporteren naar andere websites.

Doordat Divi volledige voorgemaakte websites heeft, win je tijd als je een volledige website wenst te creëren. Daarbovenop voegt Divi nog eens wekelijks twee nieuwe layouts toe, die volledig klaar zijn voor gebruik. Je kan vertrekken van deze layouts en ze zodanig aanpassen dat ze aan jouw voorkeuren voldoen.

Elementor vs. Divi voorgedefinieerde layouts samengevat

Kort samengevat zijn de layouts van Elementor meer gericht op conversie en die van Divi meer op design. Een bijkomend voordeel van Divi is dat je gemakkelijker een volledige website kan maken door de voorgemaakte website-layouts.

Maar ook hier is het de vraag waar je precies naar op zoek bent. In sommige sectoren zal het design van groter belang zijn en soms zal je het net simpeler willen houden en voornamelijk willen focussen op de conversie.

Elementor vs Divi popup builder

Elementor Popup Builder

Elementor heeft een ingebouwde pop-up builder. Deze is gemakkelijk toe te voegen aan je website en je kan gebruik maken van een ruim aanbod pop-up templates. Met heel weinig moeite kan je dus al mooie pop-ups creëren.

Het voordeel van pop-ups spreekt voor zich: je kan hierdoor jouw klant aanmoedigen om zijn e-mailadres door te geven in ruil voor een korting of informatie. Nadat je de pop-up hebt gemaakt, dien je nog in te stellen wat de trigger is. Je kan dus kiezen wanneer de pop-up verschijnt: na ergens op te klikken, automatisch,…

Divi Popup Builder

Om bij Divi gebruik te maken van een Pop-up builder, dien je eerste de externe plug-in ‘Bloom' te installeren. Pas dan kan je pop-ups beginnen maken. Dit is al een extra stap tegenover Elementor.

Al blijft het natuurlijk voordelig dat deze optie er is. Een pop-up is onmisbaar aangezien het zo'n grote impact kan hebben op de conversie. Het is een van de gemakkelijkste manieren om nieuwe e-mailadressen te verzamelen.

Elementor vs Divi Popup Builder

Bij Divi is de pop-up builder een externe plug-in die je dient te installeren. Bij Elementor zit de pop-up builder er al ingebouwd en is hij veel intuïtiever om mee te werken. Bij Elementor heb je overigens meer keuze wat templates betreft.

Het eindresultaat blijft echter hetzelfde. Beide themebuilders hebben de mogelijkheid tot het maken van pop-ups.

Elementor vs Divi stabiliteit

Elementor bestaat al heel wat langer en kan daardoor rekenen op meer expertise. De makers zijn al langer op zoek kunnen gaan naar de best werkende features. Dat verschil komt duidelijk naar voren op vlak van stabiliteit.

Daarentegen laadt de Divi builder nogal sloom. Er zitten onnodige effecten op de plug-ins die voor de vertraging zorgen. Divi biedt daarentegen veel meer mogelijkheden, maar het is jammer dat de stabiliteit hierdoor moet onderdoen.

Op vlak van stabiliteit is Elementor dus de duidelijke winnaar. Hoewel Divi momenteel meer opties in zijn aanbod heeft, is Elementor nog enorm snel aan het groeien. Voor de extra opties moet je het dus niet per se doen.

Check BLACK FRIDAY DEAL 🎉 10 tot 50% korting!
Wees er snel bij voor het te laat is!

Profiteer tijdelijk van de Elementor verjaardag sale! 🎉
korting tot maar liefst 60%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Check BLACK FRIDAY DEAL!!  🎉
Korting tot maar liefst 50%!

Profiteer vandaag nog van de Divi verjaardag sale! 🎉
korting van maar liefst 20%!

Profiteer vandaag nog van de Divi zomer sale! 😎☀️⛱
korting van maar liefst 20%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Elementor vs Divi splittesten

Een van de features waarmee Divi zich onderscheidt, is de mogelijkheid tot ‘splittesten'. Er is dus een A/B-testmogelijkheid. Hierdoor kan je testen op welke manier je pagina de meeste conversie creëert.

Het is dus mogelijk om twee versies te maken van eenzelfde pagina. Divi zorgt er dan voor dat 50% van de gebruikers de ene versie ziet en 50% de andere versie. Hieruit kan je afleiden welke pagina tot het meeste clicks leidt.

De pagina met de meeste conversie kan je dan blijvend gebruiken en zo ben je zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Dit is dus een erg goede toepassing van Divi, die bij Elementor jammer genoeg ontbreekt. Bijna geen enkele andere page builder heeft deze mogelijkheid, dus Divi is hier echt wel een grote voorloper in.

Elementor vs Divi formulieren

Zowel bij Elementor als Divi heb je de mogelijkheid om formulieren op te maken. Denk bijvoorbeeld aan een contactformulier.

Bij beide kan je dit opbouwen als een multistep formulier, zodat het formulier in kleine stapjes wordt opgedeeld. Dit verlaagt de drempel voor de klant om aan het formulier te starten.

Eveneens heb je de mogelijkheid om – zowel bij Divi als bij Elementor – gebruik te maken van ‘Conditional Logic'. Dit betekent dat je een volgend veld pas kan zien van zodra een voorafgaand veld werd ingevuld.

Bij Elementor heb je dan ook nog eens de mogelijkheid om je formulier te koppelen aan een mailing provider (bv. mailchip of Active campaign). Deze optie heeft Divi niet. Overigens vind ik het opbouwen van formulieren iets eenvoudiger in Elementor.

Ook hier gaat het dus weer om een miniem verschil. Als je het noodzakelijk acht om je formulieren te koppelen aan een mailing provider, dan is de keuze snel gemaakt. Indien dat niet zo veel uitmaakt, is het niet echt nodig om je uiteindelijke keuze van themebuilder te laten afhangen van deze factor.

Elementor vs Divi shortcodes

Bij Divi kan je gebruik maken van een bibliotheek van shortcodes. Dit kan heel handig zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat er na verloop van tijd een chaos aan shortcodes ontstaat. Als de pagebuilder dan stopt of als je iets wil oplossen of wijzigen, dan kan dit voor redelijk wat gedoe zorgen.

Elementor biedt geen shortcode bibliotheek aan. Daarvoor inplaats is het mogelijk om een widgets te gebruiken voor shortcodes. Dit werkt vele malen overzichtelijker. Je kunt zelfs vanaf de plaats waar je de widget het toegevoegd het element bewerken.

Elementor vs Divi webshops

Een webshop is vandaag de dag een belangrijk onderdeel van de meeste websites. Het (externe) webshop systeem ‘WooCommerce' kan gekoppeld worden aan zowel Divi als Elementor.

Deze plug-in is gratis te downloaden en hiermee kan je meteen beginnen met het aanmaken van producten voor je webshop. Dit werkt bij beide themebuilders vlot.

Elementor biedt hier dan wel nog de uitbreiding dat er verschillende voorgemaakte elementen in de page builder zitten, die bij een webshop van pas kunnen komen. Denk aan prijstabellen, formulieren, social media deelknoppen, reviews, enzovoort. Elementor biedt hier dus weer een extra voordeel.

Elementor vs Divi ‘Extra' bloggerstool

Divi heeft de mogelijkheid om het ‘Extra' theme te gebruiken, die volledig op de noden van bloggers is gericht. Voor bloggers wordt het zo dus heel gemakkelijk om een website op te starten waarin al het nodige voorzien is. Denk dan bijvoorbeeld aan de mogelijkheid tot social media deelknoppen, waarmee je je

Last but not least: Elementor vs Divi kosten & support

Elementor Kosten

Elementor heeft een gratis versie en een premium versie. Je kan 100% gratis beginnen voor het beheer van je websites website. Je kan in de gratis versie gebruik maken van de belangrijkste modules. Dit basispakket heeft zeker veel te bieden.

Voor beginnende webontwerpers met weinig of geen programmeer ervaring is dit een mooie start.

Indien je wenst uit te breiden, kan je overstappen naar Elementor Pro. De pro versie kost:

 • 49 dollar per jaar voor 1 website
 • 99 dollar per jaar voor 2 websites
 • 199 dollar per jaar voor 25 websites
 • 499 dollar per jaar voor 100 websites 
 • 999 dollar per jaar voor 1000 websites

Zodra je beschikt over Elementor Pro, dan is alles inbegrepen: de pop-up builder, form builder, theme builder enz.

Divi Kosten

Bij Divi heb je geen gratis try-out, maar je kan wel opteren om een ‘levenslang' abonnement te nemen. Dit maakt dat Divi op lange termijn de goedkoopste oplossing is. Je hebt ook recht op een 30-dagen proefversie met een geld-terug-garantie indien je niet tevreden bent.

De prijs is als volgt:

 • 89 dollar per jaar
 • 249 dollar levenslang

Het levenslange abonnement is volledig ongelimiteerd. Je kan alle opties en templates gebruiken. Indien Divi updates doorvoert, heb je eveneens recht op alle nieuwigheden. Dit abonnement is geldig voor een onbeperkt aantal websites.

Álles is dus inclusief. Dit maakt het toch wel een mooie deal. Slechts een keer betalen en je hebt blijvend recht op het hele pakket.

Check BLACK FRIDAY DEAL!!  🎉
Korting tot maar liefst 50%!

Profiteer vandaag nog van de Divi verjaardag sale! 🎉
korting van maar liefst 20%!

Profiteer vandaag nog van de Divi zomer sale! 😎☀️⛱
korting van maar liefst 20%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Elementor vs Divi Kosten

Met Elementor kan je gratis starten. Indien je voldoende hebt aan één website en als de gratis toepassingen voor jou voldoende zijn, dan is Elementor uiteraard de voordeligste optie. Stel dat je daarna wil overgaan naar de Premium versie, dan wordt het best duur op lange termijn.

Bij Divi kan je kiezen voor een jaarlijkse betaling, die ook relatief duur is. Maar als je kiest voor de eenmalige betaling, komt het uitzonderlijk voordelig uit. Je krijgt dan levenslang toegang tot alle modules.

Check BLACK FRIDAY DEAL 🎉 10 tot 50% korting!
Wees er snel bij voor het te laat is!

Profiteer tijdelijk van de Elementor verjaardag sale! 🎉
korting tot maar liefst 60%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Elementor Support

Elementor heeft een goede klantenservice, maar toch kan dit nog beter. Ik heb niet altijd het gevoel dat ze de customer op de eerste plaats zetten. Al proberen ze je wel zo snel mogelijk te helpen met hun 24/7 support-afdeling.

Je kan contact opnemen met de klantendienst via e-mail. Dit is de enige manier om met hen in contact te komen. Daarnaast is er nog een actieve Facebookgroep. Je kan je dus beroepen op de online community van gebruikers en ontwikkelaars die elkaar helpen.

Uit mijn ervaring blijkt wel dat Elementor zodanig logisch is opgebouwd, dat ik nog maar amper de nood heb gehad om vragen te stellen. Ook hebben ze een online kennisbank waar je al heel wat informatie kan terugvinden.

Divi Support

Divi heeft een uitzonderlijk goede klantenservice. Je kan contact met hen opnemen via e-mail, via een contactformulier of via een online chat. Als de chat bezet is, ontvang je een e-mail zodat je weet dat het wordt opgevolgd.

Stel dat je je probleem toch niet opgelost krijgt op basis van hun info, kan je een Divi-medewerker toegang geven tot je WordPress omgeving. Zo kunnen ze je verder helpen.

Naar mijn mening is deze klantenservice nodig, omdat Divi iets minder gebruiksvriendelijk is. Het is niet altijd even eenvoudig om de dingen gedaan te krijgen die je wenst. Ze hebben wel een uitgebreide ‘how-to'-pagina en een kennisbank vol informatie.

Ook hier leeft een sterke community rond de themebuilder. Via hun actieve Facebookgroep kan je in contact komen met andere gebruikers en ontwikkelaars, die met plezier je vragen beantwoorden.

Elementor vs Divi Support

De klantenservice van Divi is iets beter. Dit is noodzakelijk aangezien sommige van hun tools minder intuïtief zijn. Doordat beide themebuilders zo populair zijn, hebben ze allebei een actieve Facebookgroep waarin gebruikers en ontwikkelaars samenkomen om elkaar te helpen.

Ook online is er een grote berg aan informatie beschikbaar. Zo kan je veel informatie vinden in de kennisbanken van Divi en Elementor, maar er circuleren eveneens heel wat YouTube video's en blogberichten met gebruiksaanwijzingen.

Conclusie

Hopelijk heb ik al enkele dingen kunnen ophelderen voor jou. Het is belangrijk goed na te denken over welke builder bij je past, voor je aan de slag gaat.

De grootste verschillen kan ik samenvatten op vlak van prijs en gebruiksgemak. Voor de volledige module is Divi goedkoper, dankzij hun levenslange abonnement. De leercurve is iets trager, maar dit wordt dan weer gecompenseerd door hun uitstekende support.

Bij Elementor kan je gebruik maken van de gratis versie. Indien je maar een beperkt aantal modules nodig hebt en slechts één website hebt, komt dit voordeliger uit. Indien je kiest voor het Premium pakket, is dit op lange termijn duurder dan Divi.

Elementor is bijzonder intuïtief, maar bij Divi kan je gebruik maken van volledig voorgemaakte websites, waardoor je tijd wint als je vanaf nul een website wilt maken.

Uiteindelijk kan je met beide themebuilders ongeveer hetzelfde bereiken. Divi focust iets meer op design, terwijl Elementor zich op eenvoud richt. De kalere thema's van Elementor zijn ten voordele van de conversie en van de laadtijd.

Divi biedt dan weer de uitzonderlijke optie van de splittesting.

Beide themebuilders blijven groeien dus wat de ene vandaag niet heeft, kan morgen alweer anders zijn.

Kortom, je keuze zal afhangen van wat je precies met je website wil doen en hoeveel je erin wil investeren (qua tijd en geld). Doorgaans zie ik dit Elementor vooral populair is bij solopreneurs en bedrijven met één website.

Voor het beheer van meerdere websites is Divi voordeliger. Indien je van plan bent een website op lange termijn te maken, hoeft de iets tragere leercurve van Divi geen probleem te zijn.

Check BLACK FRIDAY DEAL 🎉 10 tot 50% korting!
Wees er snel bij voor het te laat is!

Profiteer tijdelijk van de Elementor verjaardag sale! 🎉
korting tot maar liefst 60%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Check BLACK FRIDAY DEAL!!  🎉
Korting tot maar liefst 50%!

Profiteer vandaag nog van de Divi verjaardag sale! 🎉
korting van maar liefst 20%!

Profiteer vandaag nog van de Divi zomer sale! 😎☀️⛱
korting van maar liefst 20%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

50%

Je bent er bijna!! 🎉

Waar mag ik het stappenplan naartoe sturen?

Basis stappenplan snel website maken WordPress download

Je gegevens zijn 100% veilig en versleuteld.
Bekijk ook mijn privacy pagina.

Wacht nog heel even! 🎁

Ik bied TIJDELIJK mijn complete WordPress basis stappenplan .PDF om Razendsnel je Eigen Website te bouwen! 
Download het alleen vanaf hier HELEMAAL GRATIS!

Basis stappenplan snel website maken WordPress download

Mijn beste methode om snel en gemakkelijk je droomwebsite te bouwen onthuld!

Download gratis dit stappenplan