4.8 op basis van 86 reviews
4.8/5

Inhoud

Divi review en ervaringen

Divi Review en ervaringen

Inhoud

Maak je websites? Of wil je graag een eigen website bouwen. Twijfel je nog of Divi geschikt is om jouw website(s) mee te bouwen? 

Zoals je misschien wel weet, heeft iedere WordPress website een ‘thema’ of 'theme' nodig om te functioneren. Een thema bepaalt onder meer hoe jouw website eruit ziet, maar ook deels hoe je website werkt. Via het thema kun je de nodige aanpassingen doen aan je website. 

Ook bepaalt het thema verschillende technische details van je website. Bijvoorbeeld hoe snel je website is en hoe het thema samenwerkt met Google? 

Veel WordPress thema’s bieden je de mogelijkheid om je website te bouwen zonder dat je zelf hoeft te leren coderen. Dat is wel zo handig! 

Divi biedt jou een alles in een oplossing voor het maken van de perfecte WordPress website, zonder dat technische kennis nodig of vereist is. 

De makers van het Divi theme geven aan dat iedereen nu een website kan maken! 

Maar is dat wel zo? Voor diverse klanten werk ik al jaren met Divi. Ik vond het tijd worden voor een uitgebreide review zodat jij strak voor 100% achter je keuze staat om wel of niet met Divi te gaan werken.

En stel dat je Divi wilt gebruiken voor jouw Webdesign agency? Is het Divi theme dan je juiste keuze? Je ontdekt het allemaal in deze uitgebreide Divi Review en ervaring.

Divi voordelen

Divi Nadelen

Check BLACK FRIDAY DEAL!!  🎉
Korting tot maar liefst 50%!

Profiteer vandaag nog van de Divi verjaardag sale! 🎉
korting van maar liefst 20%!

Profiteer vandaag nog van de Divi zomer sale! 😎☀️⛱
korting van maar liefst 20%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Besteed aandacht aan het kiezen van het thema wat bij je past

Voor het maken van de perfecte website voor jouw doel is het belangrijk om het juiste thema te kiezen. Dit zorgt ervoor dat je website de beste prestaties heeft. Later weer wisselen van thema is dan ook niet aan te raden: dit kan er makkelijk voor zorgen dat je je website helemaal aan moet gaan passen en dat je je vindbaarheid in Google drastisch vermindert. 

Hoewel er veel gratis thema’s beschikbaar zijn voor WordPress, is het slim een betaald thema aan te schaffen wanneer jij toch het meeste uit jouw websites wil halen: zeker wanneer je professioneel aan de slag wil met je website, bijvoorbeeld voor je bedrijf. In dit artikel alles over Divi: een van de meest populaire professionele WordPress themes. Divi is zo populair door de flexibiliteit en het gemak van werken die dit programma je biedt.

Ontdek in dit artikel alles over Divi en de functies die dit thema jou biedt, en lees ook wat ik van Divi vind in deze waardevolle Divi review!

Wat is Divi?

Divi is een van de meest populaire WordPress thema's en ook meteen een ‘page builder’: een krachtige technische tool voor het bouwen van je eigen website. Divi is dus meer dan enkel een handig WordPress-thema: Divi biedt je een uitgebreide visuele editor, waarmee jij jouw website in elkaar kunt zetten zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. 

Coderen of programmeren is dus niet meer nodig! Het Divi thema is ontwikkeld door Elegant Themes, een grote speler op de markt van de WordPress thema’s en templates. Zij bieden betaalde WordPress thema’s en templates tegen zeer hoge, professionele kwaliteit.

Het Divi thema is dan ook niet enkel een thema: het is een volledig systeem om jouw website in elkaar te zetten. Divi is een ‘kaal’ thema: dat betekent dat er geen standaard design wordt meegeleverd. Het design kun je makkelijk zelf in elkaar zetten met de bijgeleverde Divi Builder. Wel worden er meer dan 1969 verschillende templates meegeleverd!

Flexibel thema

Daarom is het Divi thema zo flexibel: er wordt geen design meegeleverd, zoals dat bij veel andere thema’s wel het geval is. Hierdoor kun je je eigen website ontwikkelen met Divi: helemaal naar jouw wensen en eisen. 

Ook is het voordeel hiervan dat er geen onnodige code wordt ingeladen, denk aan features die je helemaal niet wil gebruiken op je website. Dat maakt dat Divi ervoor zorgt dat jouw website snel werkt, snel inlaadt en dan ook weinig bandbreedte verbruikt.

Ook biedt Divi verschillende features voor marketing, zoals A/B split testing, plugins voor e-mailmarketing en social media marketing en een volledige integratie met Google. Met Divi kun je dus een zeer snelle website maken zonder enige technische kennis nodig te hebben, die ook nog eens SEO-technisch goed werkend is. 

Ook kun je met Divi je marketing regelen en volledig automatiseren. Divi is dus, voor zowel beginners als gevorderden, een zeer goede keuze.

Wat is Divi Builder?

De Builder is het powerhouse achter deze technologie. Divi biedt een WYSIWGY editor voor jouw website, maar dan van deze tijd: het biedt de mogelijkheid om je website volledig visueel op te bouwen. Je hoeft dus niet meer te coderen. Het is zo simpel als slepen, klikken of typen.

Met de Builder kun je je website direct aan de voorkant live aanpassen, zodat je ook meteen de resultaten ziet. Denk dan aan het aanpassen van de kleuren, lettertypen, marges, achtergronden, afbeeldingen, hyperlinks of het toevoegen van tekst: alles is mogelijk met de Builder. Sinds Divi 4 is het ook mogelijk headers, footers en templates direct aan te passen.

De Divi Builder werkt ook goed samen met webshops. Werkt je WordPress webshop met het programma WooCommerce? Dan kun je met behulp van Divi makkelijk je webshop bouwen, aanpassen en updaten. Maak bijvoorbeeld zelf templates voor verschillende pagina’s op je website: dit doe je op dezelfde intuïtieve manier als het bouwen van een gewone website in Divi. Ook voor jouw WooCommerce webshop is Divi dus de beste alles in een oplossing.

Divi heeft dus een groot scala aan functies. Hieronder zullen wij alle functies van Divi uitgebreid beschrijven. Zo weet je wat je kunt verwachten en kun je bepalen of Divi voor jou de beste oplossing is.

Divi styling

Een groot onderdeel van Divi is dat je je website volledig visueel op kunt bouwen zonder kennis te hebben van HTML of CSS. De Divi Builder maakt het mogelijk om de stijl van je website volledig aan te passen. En je kunt dan ook bijna alles aanpassen in Divi. Echt bijna alles:

 • Alle kleuren
 • Alle soorten achtergronden (kleuren, verloop, afbeeldingen)
 • Verschillende fonts en lettergroottes
 • Schaduwen
 • Uitlijning en marges
 • Randen
 • Filters
 • Croppen en transformeren
 • Animaties

… En nog veel meer.

Je kunt deze opties zelf instellen, maar je kunt ook gebruik maken van presets. En deze presets kun je dan vervolgens weer aanpassen naar jouw eigen smaak. Dit is een feature die veel andere bekende site builders niet kennen.

Ook zijn alle aanpassingen in Divi real-time. Dat betekent dat je meteen ziet wat je doet. Dat maakt het werk wel zo makkelijk.

Modules

Er is een grote variatie aan modules (content elementen) beschikbaar in de Builder: op het moment van schrijven bijna 50 afzonderlijke modules

Denk dan aan de standaard modules, zoals een tekstvak, een afbeeldingsmodule, maar ook een galerij, Google Maps, video, een contactformulier, e-mail opt-in en zelfs een countdown timer. Deze modules kun je simpel in je website slepen. En Divi zou Divi niet zijn als je alle modules zelf naar smaak aan kunt passen!

Maak je gebruik van Divi in combinatie met WooCommerce? Dan krijg je nog eens 16 extra modules, die specifiek geschikt zijn voor webshops.

Hier heb ik alle beschikbare modules voor je opgesomd.

Presets en Library

Misschien herken je het wel, je bent een hele tijd bezig geweest om iets moois in elkaar te zetten en nu ben je zo tevreden dat je het graag wil bewaren. Of je wil voor je gehele website dezelfde modules en designs gebruiken. Met Divi is dat een fluitje van een cent. Zo hoef je niet meer elke module of feature handmatig aan te pasen.

Je kunt met Divi de styling van een module simpelweg kopiëren en plakken in een andere module. Dat kan deels (bijvoorbeeld alleen het lettertype van een tekst) maar ook geheel, zodat je een gehele huisstijl kunt creëren en makkelijk kunt gebruiken. Breid de styling van je huisstijl uit naar de hele pagina, meerdere modules of een enkele rij of sectie. Zo kun je met Divi veel tijd besparen en snel een goede, herkenbare website creëren.

Wil je alle referenties op je website meteen dezelfde stijl geven? Dan kun je gebruik maken van Presets. Met deze presets kun je de styling niet enkel kopiëren of plakken maar sla je het op als standaard instelling: je huisstijl voor de website. Met een enkele aanpassing kun je alle referenties die dezelfde preset gebruiken automatisch aanpassen. En dat kan niet met enkel een variatie, maar je kunt meerdere variaties van dezelfde elementen opslaan, aanpassen en implementeren.

Divi Layout Library

Ook is er de Divi Layout Library. Een uitgebreide bibliotheek met daarin een grote hoeveelheid elementen, die je zelf op kunt slaan en kunt gebruiken op je websites. Sla bijvoorbeeld je knoppen, tekstblokken of complete layouts op in deze Library. Zo kun je je huisstijl overal en altijd op de website implementeren. De Library is vooral handig wanneer je ook content wil synchroniseren: bij het gebruiken van presets worden namelijk enkel styling-elementen opgeslagen. Wanneer je je eigen huisstijl hanteert, of meerdere websites beheert, is het dus erg handig om veel gebruik te maken van de Library.

Ook vind je een grote hoeveelheid layouts in de Divi Library. Dit zijn professioneel ontworpen templates die je kunt gebruiken op je website. De Library wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe ontwerpen en er zijn layout packs in alle stijlen en voor verschillende soorten websites. Ideaal wanneer je zelf niet zo creatief bent, maar toch een mooie website wil creëren!

Heel kort samengevat heeft Builder de volgende functies:

 • Visual Builder technology: de mogelijkheid om je website, zonder te coderen, volledig visueel in elkaar te zetten en werkend te maken.
 • Zeer uitgebreide opties voor styling van je website.
 • Pas headers, footers en templates direct aan, of maak ze zelf met de Builder.
 • Minimaal 40 modules, bij het gebruik van WooCommerce 16 extra modules.
 • Geschikt voor het maken van responsive websites en content
 • Sla styling op met presets en de Divi Library
 • Maak gebruik van professioneel ontworpen layout packs en pas deze eventueel zelf aan
Divi marketing

Divi marketing machine

Divi is niet alleen een mooie website builder, maar ook een echte marketingmachine. Divi kan jouw helpen meer bezoekers naar je website te trekken en meer bezoekers te converteren tot betalende klanten.

Met Divi is het mogelijk een volledig geautomatiseerd marketingproces te bouwen voor jouw website. Bijvoorbeeld een volledig automatisch proces voor e-mailmarketing met behulp van de Bloom plug-in. Je hoeft niets meer te doen: Divi doet al het werk voor je.

Ook is Divi het enige WordPress systeem dat split testen (A/B testing) van je website volledig ondersteunt. Dit is het live zetten van twee versies van je website om hiermee een goede meting te doen wat betreft het conversiepercentage van verschillende manieren van marketing. Hiermee kun je bijvoorbeeld kijken of bepaalde zaken op je website invloed hebben op de conversie van je bezoekers. Bijvoorbeeld andere content of een andere call to action. Wat scoort het beste?

Heb je een webshop? Ook dan biedt Divi je veel opties. Divi is volledig compatibel met WooCommerce, een van de grootste platformen voor webwinkels. De Builder heeft een functie: WooBuilder, waarmee jij je webshop met dezelfde editor kunt aanpassen. Ook zijn er een groot aantal WooCommerce webshop templates beschikbaar in Divi.

Ook levert Divi gratis de bekende Monarch-plugin mee met het programma. Dit is een plugin waarin je gemakkelijk share buttons voor Social media kunt aanpassen en implementeren op je website.

Wat biedt Divi nu concreet voor voordelen wanneer het om marketing gaat? Hier een kort overzicht.

 • Gratis toegang tot de Bloom plug-in voor e-mailmarketing
 • Gratis toegang tot Monarch voor share buttons
 • Enige thema met de mogelijkheid tot split testen.
 • Integratie met WooCommerce
 • Volledig compatibel met Google
 • Een goede boost voor je SEO
Divi split test
Divi split test

Check BLACK FRIDAY DEAL!!  🎉
Korting tot maar liefst 50%!

Profiteer vandaag nog van de Divi verjaardag sale! 🎉
korting van maar liefst 20%!

Profiteer vandaag nog van de Divi zomer sale! 😎☀️⛱
korting van maar liefst 20%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Mijn Divi ervaring

Nu je iets meer weet over Divi en haar technische functies, wordt het tijd om je mijn ervaring met Divi te vertellen. Op het internet zijn veel verschillende reviews te lezen, die veelal erg positief zijn. Mijn ervaring is dan ook positief. Ik heb met veel verschillende WordPress themes, softwareprogramma’s en site builders gewerkt maar mijn ervaring met Divi, en dan vooral de Divi Builder, steekt er toch wel met kop en schouders bovenuit.

Geschikt voor zowel beginners als gevorderden

Divi werkt snel en makkelijk. Hierdoor is het ook als beginner goed mogelijk een fraaie website te bouwen. Wel is Divi zeer uitgebreid, maar dat vind ik een pluspunt: ondanks zijn grote variatie aan functies, werkt Divi op een fijne en intuïtieve manier. Hierdoor kun je het programma snel eigen maken. Oefen bijvoorbeeld een met de demo websites of layouts om zo het programma in de vingers te krijgen. Naast voor beginners is Divi, door zijn grote hoeveelheid aan features en goede performance, ook zeer geschikt voor meer ervaren webbouwers.

Uitmuntende service

Ook de ondersteuning van Divi is erg goed. Ze bieden live support door middel van een live chat en reageren snel op vragen en verzoeken. Erg gunstig wanneer je een prijzig softwarepakket afneemt! Ook is de klantenservice beschikbaar via e-mail, maar dit is natuurlijk geen live support. Wel geven zij antwoord binnen 24 uur en ik moet zeggen dat de reactietijd ook erg snel is. In vergelijking met de concurrenten is de klantenservice van Divi uitmuntend te noemen.

Ook biedt Divi een uitgebreide kennisbank, waarin veel voorkomende vragen en problemen besproken worden. Zo kun je vaak zelf al het antwoord op je vraag vinden.

Hele goede reviews

Ook andere gebruikers zijn zeer onder de indruk van Divi en het moederbedrijf Elegant Themes. Op Trustpilot heeft Elegant Themes bijvoorbeeld, op het moment van schrijven, een score van 5 sterren met meer dan 17.000 reviews. 99% van deze ervaringen zijn positief of excellent. Dat is een geweldige score! Ook de ervaringen op forums, groepen en andere bronnen zijn zeer goed te noemen. Op de website van Elegant Themes zelf vind je ook goede ervaringen met Divi.

Veel meer dan alleen een thema

Ook biedt Divi meer dan enkel een site builder en template. In vergelijking met de concurrenten geeft Divi jou namelijk een hoop gratis extra’s. Denk dan aan marketing plugins en andere handige features voor op jouw website. In dit deel van mijn review zal ik hier dieper op ingaan en dan vooral de drie plugins die Divi meelevert voor het gebied van digitale marketing. Waarom zijn deze zo waardevol en hoe kun je deze gebruiken?

Check BLACK FRIDAY DEAL!!  🎉
Korting tot maar liefst 50%!

Profiteer vandaag nog van de Divi verjaardag sale! 🎉
korting van maar liefst 20%!

Profiteer vandaag nog van de Divi zomer sale! 😎☀️⛱
korting van maar liefst 20%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Bloom Divi e-mailmarketing

Bloom Email Opt-in is een belangrijke plugin wanneer je actief gebruik wil maken van e-mailmarketing. Deze plugin kun je gebruiken om bezoekers te transformeren tot volgers of klanten. Laat je bezoekers hun e-mailadres achterlaten en zend ze zo een gratis e-book of ander stuk content. 

Het mooie aan de Bloom plugin is, is dat je dit proces volledig kunt automatiseren. Zo kun je deze bezoekers later nieuwsbrieven of andere informatie sturen. Dit kun je allemaal instellen. Op welke dag wil jij je bezoeker bijvoorbeeld een aanbod voor je product zenden? Regel het allemaal met de Bloom plugin.

Wil jij meer conversie uit je website halen door middel van e-mailmarketing? Dan is het gebruiken van Bloom zeker een must.

Bloom e-mailmarketing is compatible met de volgende providers

Monarch voor Divi Social Media

Social media is niet meer weg te denken uit het internet. Maak het dus makkelijk voor gebruikers om jouw website te delen met hun vrienden en familie. Dit kun je doen door het gebruiken van Monarch: een plugin waarmee je gemakkelijk fraaie deelknoppen voor social media aan je website kunt toevoegen. Monarch ondersteunt knoppen voor meer dan 35 verschillende social media kanalen, van bekend tot onbekend en is hiermee een van de beste manieren om het delen van je website te stimuleren aan je bezoekers.

Met behulp van Monarch kun je de deelknoppen ook op maar liefst vijf verschillende plekken op je website plaatsen. Bijvoorbeeld boven of onder, maar ook aan de zijkant of zelfs in popups of fly-ins op je website. Ook kun je de deelknoppen volledig naar je eigen smaak en inzicht inrichten en indelen. Geen achtergrondkleur, een schaduw, vorm, een hover effect? Dat kan allemaal.

Ook houdt Monarch bij welke knoppen het meest worden gebruikt en hoe vaak jouw berichten en website zijn gedeeld op verschillende social media kanalen.

Divi voorbeelden

Naast veel opties voor marketing biedt Divi dus ook veel andere opties. Het is dan ook niet voor niets dat Divi een van de meest gebruikte editors voor WordPress is. Veel bekende websites draaien op het Divi-systeem. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de deze blog om een goed beeld te krijgen van verschillende websites die gemaakt zijn met Divi.

Prijs/kwaliteit

De prijs/kwaliteitverhouding van Divi is natuurlijk persoonlijk. Voor hobbyisten zal de prijs wat hoog zijn. Ben je echter op zoek naar een of meerdere websites voor je onderneming? Dan is Divi ideaal voor jou en is de prijs, wanneer je het ons vraagt, het zeker waard.

Mijn oordeel

Van mij krijgt Divi een dikke 8. De editor is zeer uitgebreid en zorgt ervoor dat je site goed werkt en er goed uit ziet. Wel is de verscheidenheid aan opties misschien iets te overweldigend voor beginners. Maar aan de andere kant zijn er enorm veel tutorials beschikbaar en is de support geweldig. Dit gaat zelfs zover dat het Divi team met 1 druk op de knop met jou mee kan kijken in je systeem. Hier moet je uiteraard wel eerst toestemming voor geven.

De prijs kwaliteit van het Divi thema is echt heel goed. In vergelijking met andere web/theme builders is Divi één van de goedkoopste.

De voor- en nadelen van Divi

Zoals met alle thema’s heeft Divi zijn voor- en nadelen. Divi is voor veel websitebouwers een goede keuze, maar sommigen zullen liever voor een ander thema gaan. Wij hebben de voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet.

Thema’s en templates

Divi biedt meerdere templates en thema’s om je website op te fleuren. Zo kun je uit de Divi Library verschillende mooie templates kiezen, wanneer je zelf geen zin of tijd hebt om een website in elkaar te zetten. Naast je eigen designs vind je ook een hele hoop layout packs in de Divi Library. Dit zijn professioneel ontworpen layouts die bestaan uit meerdere templates; voor iedere pagina. Iedere week worden nieuwe pakketten toegevoegd en worden bestaande templates aangepast. Op dit moment staan er meer dan 1000 templates in de Library die vrij zijn om te gebruiken.

Ook kun je kiezen om gebruik te maken van een van de demo websites. Bijvoorbeeld om te oefenen, om als basis voor je eigen website te gebruiken of om te gebruiken als website. Je kunt al deze layouts en templates namelijk zelf nog aanpassen met de Builder, mocht je dat nodig of handig vinden. Of gebruik deze layouts als inspiratie voor jouw eigen website.

Deze templates worden gemaakt met rechtenvrije afbeeldingen en content. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over eventuele auteursrechten op foto’s en andere content.

Responsive design

Bij het maken van een website zijn meerdere aspecten erg belangrijk. Denk dan aan marketing of snelheid en hierdoor het behalen van een goede SEO-ranking, maar ook toegankelijkheid. Bij het gebruik van Divi is jouw website automatisch responsive. Ook un je je website specifiek voor verschillende devices aanpassen.

Marketing

Divi biedt een volledig geautomatiseerd marketingsysteem met volledige integratie in Google, vooral op het gebied van e-mailmarketing. Gebruik hiervoor de gratis bijgeleverde Bloom plug-in. Ook biedt Divi de Monarch plug-in, gemaakt voor social media marketing. Door de handige trucs en features die Divi biedt op het gebied van marketing, scoren websites die in Divi gemaakt zijn vaak hoger op SEO.

Ook is Divi het enige WordPress systeem dat split-testing (A/B testing) ondersteunt. Hiermee kun je gemakkelijk meerdere versies van jouw website live zetten, zodat je een vergelijking kunt maken welke versie de beste conversie biedt. Divi is het enige WordPress systemen dat deze functie biedt. 

Dat is zeker een pluspunt: split testing is een goede manier om verschillende vormen van marketing te testen op conversie. Welke Call to Action heeft bijvoorbeeld de grootste conversie? Dit is een voorbeeld wat je kunt testen met deze functie. Wel is het belangrijk dat je maar een ding tegelijk aanpast bij het doen van een split test. Zo krijg je de beste resultaten. Heb je het gevoel dat je meer kunt verdienen met je website? Dan is een split test ideaal. Andere page builders beschikken niet over deze feature. Hiermee is Divi dus uniek.

Ook kun je popups instellen op je website met behulp van Divi. Deze kun je volledig aanpassen naar je eigen smaak. Ook kun je aangeven wanneer je wil dat de popup bij de klant binnenkomt, bijvoorbeeld als deze een poosje inactief is geweest, wanneer de klant een bepaalde pagina of deel van een pagina heeft behaald of wanneer een aankoop op je webshop is gedaan door de klant. Gebruik het A/B testing systeem samen met de popups om zo te bekijken of popups jouw meer conversie opleveren.

Ook levert Divi twee gratis marketing plug-ins mee met hun software: Bloom e-mailmarketing en Monarch. Deze kun je gebruiken voor e-mailmarketing en het toevoegen van sharebuttons voor social media op je website. Deze plugins bieden hier volledig geautomatiseerde processen voor, wat je nog meer werk uit handen neemt.

Bloom e-mailmarketing

Bloom Email Opt-in is een essentiële plug-in als je actief aan de slag wilt met e-mailmarketing. Je kunt deze plug-in gebruiken om van willekeurige bezoekers volgers of zelfs betalende klanten te maken. Laat bezoekers vrijblijvend hun e-mailadres achterlaten op je website en stuur ze gratis content. 

Hierdoor kunt u deze bezoekers op een later moment een nieuwsbrief of andere informatie sturen. Je kunt het allemaal instellen. Kies bijvoorbeeld de dag of het tijdstip wanneer je je mailinglist reclame of aanbiedingen voor je product wil zenden met Bloom. Met Bloom kun je dit proces namelijk volledig automatiseren.

Monarch Social media

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven van veel mensen. Maak het daarom gemakkelijk voor gebruikers om jouw website te delen met hun netwerk. Dat kan met Monarch: een plug-in waarmee je eenvoudig share buttons voor social media aan je website kunt toevoegen. Monarch ondersteunt knoppen voor meer dan 35 verschillende sociale-mediakanalen.

Met Monarch kun je ook de plek (vijf verschillende plekken) en het design van de deelknoppen aanpassen. Kies bijvoorbeeld uit vijf verschillende plaatsen op je website om deelknoppen te plaatsen. Bijvoorbeeld bij de header of footer, aan de zijkant in de marge, of zelfs in een popup of fly-in op je website. Ook kun je deelknoppen precies naar jouw smaak en inzicht indelen en stylen. Kleur, huisstijl? Dat is allemaal mogelijk.

Monarch houdt ook bij welke knoppen het meest worden gebruikt en hoe vaak uw berichten op sociale media worden gedeeld

Check BLACK FRIDAY DEAL!!  🎉
Korting tot maar liefst 50%!

Profiteer vandaag nog van de Divi verjaardag sale! 🎉
korting van maar liefst 20%!

Profiteer vandaag nog van de Divi zomer sale! 😎☀️⛱
korting van maar liefst 20%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Divi builder erg makkelijk in gebruik

Divi is een WYSIWYG-editor. Maar dan ook echt what you see is what you get. Je hebt geen kennis van coderen meer nodig om een website te maken met Divi. Het is zo simpel en gebruiksvriendelijk als slepen, typen en een kleurtje geven. Je doet dit meteen live op je website, zodat je kunt zien hoe de veranderingen eruit zien. Met Divi heb je weinig tot geen technische kennis nodig om een mooie website te bouwen.

De Builder is dan ook de grooste feature van Divi. Divi is namelijk een vrij ‘kaal’ thema. Je kunt zelf je eigen website in elkaar zetten, zonder dat je daarvoor enige technische kennis nodig hebt. Dit doe je doormiddel van een drag and drop systeem: het simpelweg slepen en neerzetten van elementen. Zo makkelijk werkt het om een website te bouwen met Divi. 

Wil je iets toevoegen, een module of element? Een afbeelding of een tekst typen? Met Divi hoef je enkel het element aan te klikken en vervolgens naar de goede plek te slepen. Vervolgens kun jij dit element volledig aanpassen aan jouw eigen eisen. Pas bijvoorbeeld kleur aan of voeg verschillende effecten toe.

Heb je geen zin om een eigen website te bouwen of gebruik je liever een kant en klare layout? Gebruik dan een van de templates uit de Divi Library. Deze kun je meteen implementeren op je website en zelfs aanpassen met de Builder, naar jouw eigen smaak.

Ruim 60 elementor/ modules

De Builder bestaat op dit moment uit ruim 60 elementen en modules:

 • Accordion
 • Audio
 • Bar Counters
 • Blog
 • Blurb
 • Button
 • Call To Action
 • Circle Counter
 • Code
 • Comments
 • Contact Form
 • Countdown Timer
 • Divider
 • Email Optin
 • Filterable Portfolio
 • Fullwidth Code
 • Fullwidth Header
 • Fullwidth Image
 • Fullwidth Map
 • Fullwidth Menu
 • Fullwidth Portfolio
 • Fullwidth Post Slider
 • Fullwidth Post Title
 • Fullwidth Slider
 • Gallery
 • Image
 • Login
 • Map
 • Menu
 • Number Counter
 • Person
 • Portfolio
 • Post Navigation
 • Post Slider
 • Post Title
 • Pricing Tables
 • Search
 • Shop
 • Sidebar
 • Slider
 • Social Media Follow
 • Tabs
 • Testimonial
 • Text
 • Toggle
 • Video
 • Video Slider
 • Woo Add to Cart
 • Woo Additional Info
 • Woo Breadcrumb
 • Woo Cart Notice
 • Woo Description
 • Woo Gallery
 • Woo Images
 • Woo Meta
 • Woo Price
 • Woo Rating
 • Woo Related Product
 • Woo Reviews
 • Woo Stock
 • Woo Tabs
 • Woo Title
 • Woo Upsell

Check BLACK FRIDAY DEAL!!  🎉
Korting tot maar liefst 50%!

Profiteer vandaag nog van de Divi verjaardag sale! 🎉
korting van maar liefst 20%!

Profiteer vandaag nog van de Divi zomer sale! 😎☀️⛱
korting van maar liefst 20%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Er worden regelmatig nieuwe elementen en modules toegevoegd. Maak je gebruik van WooBuilder, voor je WooCommerce webshop? Dan komen daar nog meer modules bij. Ook kun je altijd wel een plugin vinden waarmee je een specifiek onderdeel kunt toevoegen, mocht je iets vinden wat niet in Divi zelf beschikbaar is. Divi ondersteunt het installeren van diverse plugins en levert zelf ook plugins mee met het pakket.

Ook biedt de Divi Builder een real time editing systeem. Hiermee kun je live je website aanpassen en zo dus meteen zien hoe jouw veranderingen eruit gaan zien. Terwijl jij de pagina bewerkt zie jij meteen hoe jouw website eruit komt te zien wanneer deze live staat met de aanpassingen. Hierdoor kun je een stuk efficiënter en sneller werken met Divi. Deze aanpassingen zijn alleen zichtbaar voor jou. Toch niet tevreden? Dan kun je de aanpassing verwijderen of gewoon niet doorvoeren. Pas na het doorvoeren wordt de aanpassing zichtbaar voor je bezoekers.

Met de Divi Builder kun je je hele website tot in de kleinste details aanpassen, zonder gebruik te maken van code. Je hebt dus geen technische kennis nodig. Ook kennis van HTML/CSS of programmeren is niet nodig voor Divi.

Snelheid Divi

Divi is snel. Heel snel. Dat is positief: de snelheid van jouw website heeft een grote invloed op jouw vindbaarheid in Google en het aantal bezoekers dat op jouw website wil blijven. Kort geleden is de Divi code volledig herschreven en geoptimaliseerd om de hoogst mogelijke snelheid er uit te halen.

Een snelle website is een must. Divi is perfect geoptimaliseerd en daardoor erg snel.

Divi snapt dat snelheid een van de belangrijkste aspecten is, niet alleen voor SEO maar ook wat betreft bounce rate. Daarom heeft Elegant Themes bijzonder veel tijd besteed aan het nauwkeurig opbouwen en optimaliseren van Divi, waardoor Divi bijzonder snel is.

Divi maakt de standaard CSS en JavaScript bestanden kleiner, waardoor zij sneller ingeladen worden. Hierdoor is de klant sneller op jouw website en is de website ook sneller volledig ingeladen. Ook worden CSS en JavaScript bestanden die samengevoegd kunnen worden, altijd samengevoegd. Dit is zeer gunstig voor de snelheid. Divi zal dus alleen de code inladen die nodig is voor een goede ervaring op de website. Hierdoor zal je website veel sneller zijn.

Je website nog sneller maken? Installeer zelf een cache plug-in om de website nog sneller te maken. Of een plug-in om de afbeeldingen die jij op je website toont automatisch in de juiste grootte weer te geen, waardoor er ook minder data ingeladen hoeft te worden.

Wanneer je dit doet op je Divi website is het zelfs mogelijk een laadtijd van minder dan een seconde te behalen. Dit is zeer snel en zeer goed voor jouw SEO en bounce rate.

Check BLACK FRIDAY DEAL!!  🎉
Korting tot maar liefst 50%!

Profiteer vandaag nog van de Divi verjaardag sale! 🎉
korting van maar liefst 20%!

Profiteer vandaag nog van de Divi zomer sale! 😎☀️⛱
korting van maar liefst 20%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Is Divi geschikt voor webshops?

Divi biedt een volledige integratie met het webshop-platform WooCommerce, een van de grote spelers op de markt. Zo bieden ze een builder die jouw webshop-thema makkelijk en snel aan kan passen.

Voor het beginnen van een webshop is een ‘platte’ website niet voldoende. Je hebt een website met meerdere lagen nodig: een systeem waarmee je jouw administratie en voorraad kunt bijhouden en je webshop kunt beheren. Wanneer je WordPress gebruikt is het gebruiken van WooCommerce de beste keuze voor jouw webshop.

Hiervoor heb je een speciaal thema nodig, dat compatibel is met webshops. Ook hier heeft Divi aan gedacht. Zij bieden de WooBuilder: een site builder, speciaal gemaakt voor WooCommerce webshops. Divi biedt dus een volledige integratie met webshopgigant WooCommerce.

De speciale WooBuilder bevat alle elementen, templates en presets die jij specifiek voor jouw webshop nodig hebt. Maak bijvoorbeeld templates voor productpagina’s, zodat je maar eenmalig een pagina hoeft te maken die voor alle artikelen gebruikt kan worden. Zo kun je met de WooBuilder het design van je webshop makkelijk automatiseren.

Divi review in het kort

Zoals je in dit artikel kunt lezen, heeft Divi bijzonder veel functies en features. In het kort betekent dit het volgende:

 • Divi heeft volledige integratie met Google. Dit zorgt voor een goede SEO voor jouw website.
 • Hoewel Divi veel functies heeft, heb je niet per se technische kennis nodig om met Divi aan de slag te gaan. Ook zonder ervaring of specialistische kennis kan Divi jou dus helpen een goede website te bouwen.
 • Divi heeft een meegeleverde pagebuilder. Je hebt eigenlijk geen andere technologie meer nodig: alles komt in een pakket.
 • Volledige ondersteuning voor responsive design
 • Real time editing van je website
 • Divi werkt zeer snel en maakt je website zeer efficient. Dit is goed voor SEO en bounce rate Na een recente update is er geen sprake meer van onnodige code in de website. Dit zorgt ervoor dat je website met Divi veel sneller zal werken. Divi laadt namelijk alleen de essentiele delen van de code in.
 • Volledige mogelijkheden tot optimalisatie
 • Goede, real-time klantenservice en technische ondersteuning
 • Keuze uit een groot aantal modules en layouts in de Divi Library, met regelmatige updates
 • Te gebruiken voor alle soorten websites, maar door de integratie met WooCommerce ook volledige integratie met webshops
 • Geïntegreerde builders voor header, footer, popups en formulieren
 • Divi is een echte marketingmachine. Met Divi kun je je website op dit gebied volledig automatiseren. Ook is er een volledige integratie met Google mogelijk.
 • Mogelijkheid tot split testen (A/B testing)

Check BLACK FRIDAY DEAL!!  🎉
Korting tot maar liefst 50%!

Profiteer vandaag nog van de Divi verjaardag sale! 🎉
korting van maar liefst 20%!

Profiteer vandaag nog van de Divi zomer sale! 😎☀️⛱
korting van maar liefst 20%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Wanneer niet voor Divi kiezen?

Natuurlijk heeft Divi ook enkele nadelen. Denk dan bijvoorbeeld aan kosten, hoewel dit van persoon tot persoon zal verschillen. Ook gebruiksvriendelijkheid kan een ding zijn, omdat de tool zo uitgebreid is. Er is geen WordPress theme of softwarepakket dat voor iedereen geschikt is. Iedere tool heeft zijn voor- en nadelen. Divi heeft een zeer groot aantal (meer dan 1 miljoen) gebruikers en niet iedereen zal natuurlijk tevreden kunnen zijn. Om jou een goede review te geven, zullen wij ook ingaan op de nadelen die vaak genoemd worden aan het gebruik van Divi. En wat vinden wij daarvan?

Hoewel Divi veel voordelen heeft, worden er namelijk ook wel eens nadelen genoemd. Denk dan aan de hoeveelheid features, gebruiksvriendelijkheid en kosten.

Het grote aantal aan templates en de zeer uitgebreide Builder geeft jouw bijvoorbeeld veel opties om een goede website te bouwen. Met Divi kun jij echt alles maken wat je wil. Hier zit echter een keerzijde aan. Voor beginners kan de grote hoeveelheid aan features nogal overweldigend zijn. Dit kan het ook moeilijk maken het programma goed onder de knie te krijgen.

Ook de prijs wordt wel eens als nadeel genoemd. Deze ligt wat hoger dan andere, soortgelijke pakketten. Zeker voor kleine bedrijven, beginners en hobbyisten kan dit een grote uitgave zijn.

Daarnaast is het bekend dat het lastig is om je website van Divi te veranderen naar een ander systeem. Divi werkt namelijk op zijn eigen manier, met shortcodes. Dit zorgt ervoor dat een ander systeem de codering die Divi hanteert, niet meteen zal herkennen. Nu is een overstap van het ene naar het andere thema nooit makkelijk geweest, maar het gebruiken van Divi maakt dit zeker niet makkelijker.

Ook zijn andere nadelen te noemen. Bijvoorbeeld het design van layouts, waar veel mensen niet tevreden mee zijn. Dit is natuurlijk wel persoonlijk en smaakgeboden. Ook wordt wel eens gezegd dat Divi langzaam is met updates en weinig innovatie kent. Ook dit is natuurlijk een mening.

Hieronder lees je in het kort de vaak genoemde nadelen aan Divi, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Een abonnement begint bij $89 per jaar. Zeker voor beginners of beginnende bedrijven is dit een redelijk investering: vooral als je maar een of twee kleine websites wil bouwen.

Divi is uitgebreid. Er zijn veel opties en je zult veel moeten leren over de tool.

Als je regelmatig wilt switchen naar een andere page builder. Deze zal de codes van Divi niet herkennen en dat kan voor problemen zorgen

Divi is een solide tool, maar ontwikkeling en het toevoegen van nieuwe features kan wel wat langer duren dan de concurrenten. Er is minder innovatie.

Er zijn niet veel heel veel templates beschikbaar. Veel gebruikers noemen het gebrek aan kant en klare templates dan ook een van de grootste minpunten van Divi.

Divi theme kopen

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden en wil je graag zelf aan de slag met Divi? Dat kan! Op dit moment kost een jaar Divi $89. Voor deze prijs mag je alle thema’s en plugins van Elegant Themes gebruiken op meerdere websites: er is geen limiet! Na het eerste jaar mag je Divi ook gewoon blijven gebruiken. Je hoeft niet bang te zijn dat je websites worden verwijderd. Wel vervallen de support en updates na dit jaar.

Wil je liever meer dan een jaarabonnement en heb je geen zin om te verlengen? Dan kun je ook een lifetime licentie aanschaffen. Op dit moment kost dit $224. Hiervoor krijg je levenslang support en verdere updates voor al je websites. Je kunt namelijk zo veel websites maken als je wilt met dit programma. Wil je langer dan twee jaar gebruik maken van Divi? Dan is het altijd voordeliger om voor het Lifetime pakket te kiezen.

Dit lijkt veel geld. Echter, wanneer je voor Divi kiest, kun je ook gebruik maken van de pagebuilder. Wanneer je kiest voor een ander (vaak goedkoper) thema, zoals OceanWP of Astra, zul je zelf nog apart een page builder moeten aanschaffen. Divi levert zijn eigen builder mee, samen met meerdere handige plug-ins en andere features, die andere themes niet of nauwelijks gebruiken. Wanneer je de prijs van Divi vergelijkt met de prijs van een ander betaald theme, in combinatie met een page builder, bijvoorbeeld Elementor Pro, zul je zien dat de prijs van Divi reuze meevalt! Naast dat Divi nog meer handige features meelevert, kun je ook zo veel websites maken en beheren als je wilt, wat bij andere page builders vaak niet het geval is.

Heb je geen creditcard, maar wil je toch gebruik maken van Divi? Dat is nu gelukkig geen probleem meer: je kunt Divi nu ook zonder creditcard aanschaffen

Check BLACK FRIDAY DEAL!!  🎉
Korting tot maar liefst 50%!

Profiteer vandaag nog van de Divi verjaardag sale! 🎉
korting van maar liefst 20%!

Profiteer vandaag nog van de Divi zomer sale! 😎☀️⛱
korting van maar liefst 20%!

Dagen
Uur
Min
Sec

Divi Review en ervaring samenvatting

In dit artikel heb je alles kunne lezen over Divi en de bijgeleverde page builder. Divi is een goede, alles in een oplossing wanneer je je eigen WordPress website wil beginnen en geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Met Divi heb je eigenlijk geen ander programma voor je website meer nodig. Divi werkt met alle soorten websites, dus ook met blogs en webshops. Voor het laatste biedt Divi een volledige integratie met WooCommerce en bieden zij de WooCommerce builder, die je extra modules en layouts geeft om de perfecte webshop te bouwen en onderhouden. 

Met Divi kun je, zonder enige technische kennis, een volledig geoptimaliseerde website online zetten. Dit doe je handig en snel door gebruik te maken van de drag & drop editor, die net zo makkelijk werkt als het klinkt. Coderen of programmeren is niet meer nodig. Technische kennis is ook niet nodig.

Ook biedt Divi een volledig geautomatiseerd proces voor e-mailmarketing door de bijgeleverde Bloom plug-in, split testing en is het een zeer snel systeem. Dit verkleint je bounce rate en zorgt voor een optimale SEO van je website. Voeg handig share buttons voor Social media toe: Divi levert de Monarch plugin gratis bij het programma.

Kort samengevat heeft Divi de volgende voordelen ten opzichte van andere page builders:

 • Divi heeft volledige integratie met Google. Dit zorgt voor een goede SEO voor jouw website.
 • Hoewel Divi veel functies heeft, heb je niet per se technische kennis nodig om met Divi aan de slag te gaan. Ook zonder ervaring of specialistische kennis kan Divi jou dus helpen een goede website te bouwen.
 • Divi is de beste pagebuilder op de markt. Je hebt eigenlijk geen andere technologie meer nodig: alles komt in een pakket. Divi is een volledig systeem voor het bouwen van je complete website
 • Volledige ondersteuning voor responsive design
 • Real time editing van je website
 • Divi werkt zeer snel en maakt je website zeer efficient. Dit is goed voor SEO en bounce rate. Omdat coderen niet nodig is, is er geen sprake van onnodige code in de website. Dit zorgt ervoor dat je website met Divi veel sneller zal werken. Divi laadt namelijk alleen de essentiele delen van de code in.
 • Goede, real-time klantenservice en technische ondersteuning
 • Keuze uit een groot aantal modules en layouts in de Divi Library, met regelmatige updates en addons
 • Te gebruiken voor alle soorten websites, maar biedt door haar integratie met WooCommerce ook volledige ondersteuning voor webshops
 • Geïntegreerde builders voor header, footer, popups en formulieren
 • Divi is een echte marketingmachine. Met Divi kun je je website op dit gebied volledig automatiseren. Ook is er een volledige integratie met Google mogelijk.
 • Mogelijkheid tot split testen (A/B testing)

Check BLACK FRIDAY DEAL!!  🎉
Korting tot maar liefst 50%!

Profiteer vandaag nog van de Divi verjaardag sale! 🎉
korting van maar liefst 20%!

Profiteer vandaag nog van de Divi zomer sale! 😎☀️⛱
korting van maar liefst 20%!

Dagen
Uur
Min
Sec

FAQ

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan hebben wij hier de meest gestelde vragen en antwoorden voor jou op een rijtje gezet. 

Mocht je toch nog een vraag hebben, stel hem dan gerust hieronder in de reacties.

Divi is een alles-in-een oplossing voor het bouwen van de perfecte WordPress website of webshop. Met Divi zet je, zonder dat enige kennis van coderen nodig is, makkelijk je eigen website in elkaar. Divi biedt een volledige oplossing voor design, marketing en de volledige opbouw van jouw website.

Divi kost 89$ voor een jaarlijkse licentie. Bij een eenmalige betaling krijg je een lifetime access voor 249$. Het verschil tussen deze twee opties is dat je bij de tweede optie levenslange ondersteuning krijgt. Bij de eerste optie vervalt deze ondersteuning wanneer je niet meer geabonneerd bent.

Dat kan! Divi heeft volledige integratie met WooCommerce, de eerste keuze voor het openen van een webshop met WordPress als basis. Hiermee kun je gebruik maken van de WooBuilder en van speciale modules, elementen, functies en layouts specifiek voor webshops.

Ja, ondanks dat het programma zeer uitgebreid is, is Divi zeer geschikt voor beginners! Door de intuïtieve werking zul je al vlug je weg vinden door het programma. Natuurlijk is Divi ook zeer geschikt voor de al wat gevorderde gebruikers of wanneer je ervaring hebt met het coderen van een website.

Divi is gemaakt door een Amerikaans bedrijf en is dus standaard in het Engels. Wel kan het programma detecteren dat het op een Nederlands systeem wordt gedraaid en vertaalt dan het programma.

Nee, helaas is het gebruiken van Divi niet gratis. Voor Divi dien je een jaarlijkse fee of lifetime membership af te sluiten. Hiermee krijg je wel volledige support en toegang tot de Library. Divi kent geen gratis trialversie. Wel bieden ze een geld terug garantie van 30 dagen aan. Je kunt dus een licentie kopen. Ben je na 30 dagen niet tevreden? Dan kun je gebruik maken van de niet goed geld terug garantie.

Na het voltooien van het aankoopproces wijst het zich eigenlijk vanzelf. De licentie is altijd beschikbaar in jouw account. Vervolgens kun je het programma downloaden en installeren op jouw computer, zoals je dat gewend bent.

Divi is beslist SEO-vriendelijk! Websites die op Divi draaien staan vaak hoog in de zoekresultaten en hebben een lage bounce rate. Dit komt omdat Divi ontzettend snel en functioneel draait. Je website is lichter en daarmee ook sneller. Ook biedt Divi verschillende handige tools voor online marketing, die jouw SEO een boost kunnen geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

50%

Je bent er bijna!! 🎉

Waar mag ik het stappenplan naartoe sturen?

Basis stappenplan snel website maken WordPress download

Je gegevens zijn 100% veilig en versleuteld.
Bekijk ook mijn privacy pagina.

Wacht nog heel even! 🎁

Ik bied TIJDELIJK mijn complete WordPress basis stappenplan .PDF om Razendsnel je Eigen Website te bouwen! 
Download het alleen vanaf hier HELEMAAL GRATIS!

Basis stappenplan snel website maken WordPress download

Mijn beste methode om snel en gemakkelijk je droomwebsite te bouwen onthuld!

Download gratis dit stappenplan