4.8 op basis van 86 reviews
4.8/5

Inhoud

Cloud86 review: Ervaring voor- en nadelen

Cloud86 Review en ervaringen

Inhoud

Twijfel je nog over welke hosting provider het beste is voor jou? En wil je zeker weten of Cloud86 echt zo snel zoals velen beweren? Dan is het goed om even verder te lezen. Of misschien lijkt Cloud86 je een goede hosting provider en wil je nog even de laatste info meepakken.

Met meer dan 15 jaar ervaring als webontwikkelaar heb ik meer dan 10 verschillende hosting providers aan de tand kunnen voelen. Ik weet dus als geen ander waaraan de beste hosting moet voldoen.

Sinds vorig jaar host al mijn websites bij Cloud86 en dat is niet voor niets. 

Want ik ben behoorlijk kritisch wat hosting betreft.

Ontdek in mijn review waarom ik voor Cloud86 heb gekozen en wat mijn bevindingen zijn in de afgelopen jaren.

Voor en nadelen Cloud86 in het kort

Cloud86 voordelen

Cloud86 Nadelen

Alleen via deze link 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
(korting wordt direct toegevoegd.)

Check deze BLACK FRIDAY DEAL! 🎉 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
via deze link wordt de korting direct toegevoegd.

Mijn hosting story 😅 (Als je het leuk vindt om te lezen)

Een lange tijd zat ik met volle tevredenheid bij mijn vorige host. Ik wil liever geen namen noemen. Als je een vermoeden hebt over welke hosting provider het gaat, mag je het laten weten in de reacties. 😉

Alles was enorm overzichtelijk, in het Nederlands, wat mijn WordPress cursus klanten erg prettig vinden. Daarnaast draaiden mijn websites op het gebruiksvriendelijke cPanel. Daar werkte ik altijd graag mee.

Echter kwam na een tijdje een aantal punten tegen die mij minder bevielen.

Hosting provider overgenomen

De hosting provider werd namelijk overgenomen door een grote speler. Hierdoor gingen niet alleen de prijzen flink omhoog, ook de service werd een stuk minder.

Ook kwam ik via GT Metrics en Pingdom achter dat de snelheid niet meer zoals het eerst was. Het duurde te lang voordat het domein verbonden was met de server, wat duid op een snelheidsprobleem bij de hosting provider.

14 websites gehackt

Een ander positief punt dat later minder rooskleurig bleek, was de hosting van meerdere websites op één server. In totaal had ik veertien websites binnen 1 pakket. Ik vond het ideaal dat dit gecombineerd kon worden. Totdat bleek dat één van deze websites over een verouderde en onveilige plugin beschikte.

Door een hacker is hier gebruik van gemaakt en via de achterkant wist deze hacker alle veertien websites benaderen, met als resultaat dat alle 14 websites gehackt waren!

Om dit probleem niet weer te laten gebeuren, zou ik volgens de provider voor iedere website een nieuw pakket moeten aanschaffen. Hmmm. Dat leek mij niet nodig.

E-mails versturen werkte niet meer

Het volgende probleem: Ik ontdekte dat mijn WordPress geen e-mails meer verstuurde. Na een hoop tijd en energie in een mogelijk oplossing van het probleem gestopt te hebben, heb ik toch maar de support geraadpleegd.

Uit het contact met de support bleek dat de beveiliging zo opgeschroefd was, dat e-mails op een normale manier versturen niet meer mogelijk was vanaf WordPress. Lekker dan, van het ene probleem naar het andere!

Het probleem met de e-mails was nog niet eens de druppel die de emmer liet overlopen.

Want opnieuw werd de provider overgenomen door een nog grote opkoper waardoor de prijzen nog eens 30% omhoog gingen.

Het was tijd voor een nieuwe webhosting provider.

Alleen via deze link 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
(korting wordt direct toegevoegd.)

Check deze BLACK FRIDAY DEAL! 🎉 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
via deze link wordt de korting direct toegevoegd.

De beste hosting provider (En mijn bevindingen van eerder gebruikte hosting providers)

De zoektocht naar een geschikte aanbieder kon weer opnieuw beginnen, ditmaal met extra hoge eisen aan de webhosting. De bovengenoemde webhosting was niet de eerste waar ik problemen mee had, mijn doel was om deze irritaties voor eens en voor altijd uit de weg te helpen. De focus moet liggen op de websites, niet op gedoe daaromheen.

In totaal ben ik al meer dan 10 keer van host verwisseld. Elke host had voor mij een andere reden waarom ik op zoek ging naar een nieuwe die passend voor mij was.

GoDaddy: Heb ik kort gebruik maar was voor mij niet snel genoeg, waarschijnlijk komt dit door de enorme hoeveelheid gebruikers en te weinig capaciteit. (Is een aanname 🙂)

Trans IP: Super snelle hosting maar was niet voor mij geschikt omdat het beheer platform niet gebruiksvriendelijk genoeg was voor mijn cursus klanten. Ook filemanager vond ik zeer onhandig. Daarom moest ik altijd via ftp werken. En daar heb ik een gruwelijke hekel aan gezien dit enorm traag is altijd.

Versio Hierbij ontdekte ik regelmatig fouten met WordPress installaties. De prijs beviel wel. Maar ja, goedkoop is vaak duurkoop. En pas op, Versio in veel bedrijven aan het opkopen, waardoor er een grote kans bestaat dat de service minder gaat worden.

Cloudways Heb ik gebruikt tijdens een proefperiode. Om te kijken of deze zijn geld ook echt waard was. Want voor hetzelfde pakket waar je bij Cloud86 1,68 betaald, betaal je bij Cloudways 80 dollar. Na de test bleek de snelheid niet eens veel beter. Dus Cloudways vond ik echt te duur. Al helemaal toen ik ontdekte dat e-mail hosting niet eens standaard wordt meegeleverd.

Mijndomein Een van mijn eerste hostingproviders die ik lang gebruikt. (Omdat ik niet beter wist 😜) Het systeem was erg onoverzichtelijk. En om het nog wat verwarrender te maken hadden op een gegeven moment 2 verschillende systemen door elkaar lopen. Super onhandig, dus tijd om over te stappen.

Strato Strato kon ik helaas niet serieus nemen. Wat ging daar veel mis… Hier heb ik direct mijn geld terug gevraagd. De support wist er geen raad mee. Ook mijn huidige cursus klanten die daar al hosten, waren echt niet blij met Strato.

Yourhosting Alles beviel in eerste instantie wel, totdat ik problemen met SSL en subdomeinen kreeg. Dit bleek na een update zo lastig te zijn dat ik iedere keer de support moest benaderen om dit in orde te maken. Dit was niet het enige wat na de update minder was geworden dus ben ik weer om me heen gaan kijken.

Vimexx Met succes heb ik een lange tijd van Vimexx gebruik gemaakt. Echter merkte ik dat de support en kwaliteit steeds minder werden. Na negen keer verhuisd te zijn, was het écht tijd voor een provider die je geen slapeloze nachten bezorgd!

Siteground Na grondig onderzoek kwam ik uit bij provider Siteground, eentje die door WordPress zelf wordt aangeraden! Dat kon niet mis gaan. Echter besliste Siteground om per pakket nog maar 1 domein toe te laten in plaats van ongelimiteerd. Ik ben toen verhuisd. Daarna hebben ze dit wel weer teruggedraaid.

Neostrada Is gebruiksvriendelijk maar ook deze host was zeer traag. Daarnaast werd Neostrada opgekocht door een grote partij waardoor de service een stuk minder werd. Al een lange tijd staat er op de website: “Wegens aanhoudende drukte antwoord onze helpdesk minder snel dan je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak!”

Cloud86 was een optie waar ik zelf nog niet van gehoord had. Cloud86 is een nieuwe speler in de markt! De reviews waren enorm veelbelovend dus ben er in gedoken. Tot op heden maak ik hier gebruik van. Ook hebben ze mij beloofd dat ze zich niet laten overnemen door een grote partij.

Mijn Cloud86 ervaring

Sinds begin vorig jaar gebruik ik Cloud86 als hosting provider en ik moet toegeven dat ik tot nu toe blij verrast ben! Eindelijk een provider die oprecht meedenkt met de klant!

Het installeren van WordPress ging een stuk gemakkelijker dan bij iedere andere hosting die ik daarvoor gebruikt heb. De snelheid van de websites voelde direct een stuk sneller. Het Plesk dashboard was even wennen omdat ik er nog geen ervaring mee had.  Het geeft me ook een gevoel van veiligheid dat Cloud86 elke dag een backup van alle websites maakt. Hierdoor kun je met weinig moeite je website met één druk op de knop terugzetten. 

Daarnaast is het volgens Cloud86 onmogelijk om via de achterkant binnen te komen op websites, waardoor een hacker geen schijn van kans heeft. Wel zo prettig na mijn eerdere bevindingen!

Wat is Cloud86 hosting precies?

Cloud86 is één van de snelste webhosting providers in Nederland, waarbij voor elke prijsklasse en hoeveelheid bezoekers een geschikt hostpakket te vinden is. Ondanks dat het bedrijf nog vrij jong is, zijn er al vele tevreden gebruikers. 

In mei 2019 is Cloud86 opgericht en een jaar later werd Cloud86 al beoordeeld als snelste webhosting provider in Nederland!

Over Cloud86 webhosting

Het is goed om te weten dat Cloud86 een Nederlandse host is, die gevestigd is in Heerenveen. In tegenstelling tot de grote providers, heeft Cloud86 ongeveer 40.000 websites. Door de kleinschaligheid, is er voor gebruikers meer ruimte voor een betere kwaliteit. De servers zijn minder snel overbelast en de website is net zo snel als de service!

Het probleem van de meeste hostingbedrijven is dat ze elkaar steeds meer beconcurreren. Vaak op prijs, maar ook op de onderliggende techniek wordt steeds steviger bezuinigd. En dat terwijl die techniek cruciaal is voor de snelheid en betrouwbaarheid van jouw website.

De oplossing en ambitie van Cloud86 is om met de beste hardware, de beste service en een eerlijke prijs de meest betrouwbare aanbieder van clouddiensten in Europa worden.

Mijn ervaring is dat ze goed op weg zijn om dit waar te maken.

Snelste hosting provider 2020

In 2020 is Cloud86 uitgeroepen tot snelste hosting provider bij een snelheidstest van webhosters.nl Cloud86 was daar in de race met Kinsta. Inmiddels is Kinsta een fractie sneller. En daar betaal je ook naar. Bij Kinsta betaal je voor bijna dezelfde snelheid maar liefst $30.00 voor het goedkoopste pakket.

Bekijk hier de mijn eigen snelheidstest >

Laadtijden Cloud86 webpagetest Webhosters 2020

Alleen via deze link 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
(korting wordt direct toegevoegd.)

Check deze BLACK FRIDAY DEAL! 🎉 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
via deze link wordt de korting direct toegevoegd.

Voordelen van Cloud86

Door mijn jarenlange ervaring met 10+ verschillende hosting providers weet ik dat elke provider zijn voor- en nadelen heeft. Bij Cloud86 is dit ook het geval, voor het overzicht zal ik ze apart van elkaar behandelen. Allereerst een positieve noot over de provider!

Super snelle servers

Veel providers houden te weinig rekening met de limiet van een server. Cloud86 vindt het belangrijk dat klanten gebruik kunnen maken van een snelle server. Daarom zijn er verschillende pakketten mogelijk, waarbij vermeld wordt welk pakket geschikt is voor een bepaalde hoeveelheid bezoekers per maand.

Meerdere websites per pakket

Bij Cloud86 heb je de mogelijkheid om meerdere websites toe te voegen aan één pakket. Zo kun je aan het goedkoopste pakket “Webhosting Start” 2 websites toevoegen. “Webhosting Medium” 10 websites. En bij “Webhosting Unlimited”, de naam zegt het al, ongelimiteerd websites toevoegen.

Omdat je niet meer voor elke website een nieuw pakket nodig hebt kan je aanzienlijk kosten besparen.

Een uptime van minimaal 99,98%

Tijdens piekmomenten op websites, kunnen websites trager worden. Indien de piekmomenten zorgen voor overbelasting, kan het gebeuren dat websites offline gaan.

Ik monitor de uptime van mijn websites op ieder moment van de dag. Bij mijn vorige hosts kreeg ik gemiddeld 3x per maand een melding dat sommige van mijn websites offline waren. Dat vond ik veel. Gezien de website op sommige momenten meer dan 3 uur offline was.

In de 2 jaar dat ik bij Cloud86 host heb ik welgeteld 1 keer een melding ontvangen dat de website offline was. En binnen 4 minuten kreeg ik de melding dat deze weer bereikbaar was.

Website offline betekent omzet mislopen. Dus ik ben ontzettend blij dat dit bij Cloud86 goed zit.

Downtime is bij Cloud86 dus zeer zeldzaam. Cloud86 zegt zelf een uptime van 99,98% te hebben. Het is dus bijna niet mogelijk om last te hebben van een website die offline is!

Nederlandse webhosting

Zoals ik eerder heb vermeld, is Cloud86 een Nederlands bedrijf, met een Nederlandse service. Hierdoor is de communicatie prettig en ondervind je geen taalbarrieres. 

Gratis SSL certificaten

Het is belangrijk dat jouw website is voorzien van een versleutelde verbinding. (https://) Alleen dan zal Google jouw website indexeren en hoger in de resultaten weergeven.
Het is dus belangrijk om een zogenaamd SSL-certificaat te hebben.

Deze versleutelde verbinding is bij Cloud86 helemaal gratis.
En het allermooiste is dat SSL helemaal automatisch voor je wordt geïnstalleerd!

Gratis verhuizen van websites en e-mail t.w.v. € 75,00

Een service waar vrijwel alle hostingproviders geld voor vragen, is bij Cloud86 vanaf het Medium pakket gewoon gratis. De verhuisservice van websites en e-mails. 

Bij een verhuizing van een website en e-mail zijn veel dingen waar je goed op moet letten, het is daarom enorm fijn dat dit gratis geregeld kan worden!

Gratis gebruik maken van een CDN

Deze optie is zeer fijn indien je klanten hebt die vanuit het buitenland op jouw websites komen. Zonder CDN kan je website nog zo goed zijn, maar voor iemand uit bijvoorbeeld Japan zal de site niet optimaal qua snelheid zijn. Met CDN is de snelle Nederlandse ervaring wel mogelijk.

Telefonische klantenservice en support Cloud86

Een uitkomst! Iedereen houdt ervan snel geholpen worden. Dit begrijpen ze bij Cloud86.
Wanneer je Cloud86 belt met een klein probleem, dan lossen ze het zelfs direct (Terwijl je wacht) voor je op. Hier heb ik al verschillende keren van mogen profiteren.

Het is gewoon prettig om een provider te hebben die telefonisch goed bereikbaar is. Voor vragen of mogelijke problemen kun je direct contact opnemen.

Cloud86 heeft zeer eenvoudige systemen die voor iedereen te begrijpen zijn, omdat de service gericht is op klantvriendelijkheid. Mocht je toch vastlopen met iets, dan kun je naast bellen ook een mail sturen.

Waarvoor kun je Cloud86 klantenservice raadplegen?

Basis ondersteuning (Webhosting Start)
Uitleg over de werking van de software die beschikbaar wordt gesteld bij een hostingpakket, zoals Mijn Cloud86 en het Plesk control panel. Ondersteuning kun je verwachten bij administratieve vragen en bijvoorbeeld bestellingen.

Uitgebreide ondersteuning (Vanaf Webhosting Medium)
Naast de onderdelen in de basis ondersteuning kun je de helpdesk ook raadplegen voor bijvoorbeeld het instellen van je e-mail of foutmeldingen binnen je website. Cloud86 kijkt met je mee en probeert je een oplossing voor te dragen waar je mee aan de slag kunt. De tijd is echter wel beperkt tot maximaal een half uur ondersteuning per maand.

Toelichting ondersteuning
Ondersteuning is altijd op “best-effort” basis en Cloud86 garandeert geen oplossing. Cloud86 heeft geen programmeurs in dienst en bouwt/onderhoud geen websites voor klanten wat een andere expertise is. Ondersteuning bij je hostingpakket leveren we volledig gratis en we doen onze uiterste best om je op weg te helpen.

Bron: Cloud86.nl

Alleen via deze link 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
(korting wordt direct toegevoegd.)

Check deze BLACK FRIDAY DEAL! 🎉 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
via deze link wordt de korting direct toegevoegd.

Domeinnaamregistratie bij Cloud86

Cloud86 geeft duidelijkheid over alle mogelijkheden bij de provider, zo ook over de registratie van een domeinnaam. Het is mogelijk om een geschikt domein via Cloud86 te regelen. Voor €9,95 per jaar is het al mogelijk om je eigen domeinnaam te hebben.

Ook is het mogelijk om een domeinnaam te gebruiken als je mailadres. Naar de klant toe komt dit ook een stuk professioneler over! Cloud86 biedt honderden extensies aan voor domeinnamen, waardoor de keuze ruim is. De prijzen per extensie verschillen, maar Cloud86 geeft op de website duidelijk aan wat de prijs per extensie is.

Cloud86 resultaat snelheidstest

Om de snelheid van Cloud86 te testen gebruik ik altijd GT Metrics. Via GT Metrics worden er verschillende tests uitgevoerd, waarbij er rekening wordt gehouden met de optimalisatie van de website.

Cloud86 geeft zelf advies over het optimaliseren van je website, handig om gebruik van je maken! Mijn website is aanzienlijk sneller sinds ik bij Cloud86 zit. Om na te gaan of dit normaal was, heb ik reviews van andere gebruikers opgezocht en daar waren vele positieve reacties over de Cloud86 ervaring qua snelheid.

Daarnaast heb ik de snelheid van voor de verhuizing en de snelheid na de verhuizing naar Cloud86 getest. De resultaten liegen er niet om!

Snelheidstest Cloud86 voor verhuizing
Snelheidstest Cloud86 voor verhuizing
Snelheidstest Cloud86 na 2022
Recente snelheidstest Cloud86 na verhuizing

Hoe kan Cloud86 zo snel zijn?

Cloud86 past de nieuwste technologie toe op hard- en software gebied. Zo kunnen ze hosting bieden die tot 300% sneller kan zijn bij vergelijkbare concurrenten. Dit doen ze door het toepassen van technieken zoals ultrasnelle SSD opslag, de LiteSpeed webserver, het aanbieden van HTTPv2 en caching.

Omdat Cloud86 gebruik maakt van een de gewaardeerde LiteSpeed webserver kun je als WordPress gebruiker gratis gebruik maken van de bijbehorende caching plugin.
Speciaal voor het populaire CMS WordPress is er een gemakkelijk te installeren LiteSpeed plug-in beschikbaar. Deze plugins zorgt ervoor dat de de LiteSpeed web server optimaal samenwerkt met jouw website. Zo kun jij super simpel maximale laadtijden behalen. 

Gezien de LiteSpeed plugin alle functionaliteiten aan boord heeft om jouw website te optimaliseren en tevens veel sneller is maak het alle onderstaande (betaalde) caching plugins overbodig!

 • WP Rocket
 • Varnish
 • W3 Total cache
 • WP fastest cache
 • WP Simple cache
 • WP super cache

Snelheid verschillende hosting pakketten?

Elk webhostingpakket van Cloud86 heeft een maximum aan het aantal resources die kunnen worden gebruikt. Snelle webhosting is cruciaal voor je website. Zoekmachines hebben de snelheid van je website de laatste jaren aanzienlijk belangrijker gemaakt in het beoordelen van de juiste positie in de zoekmachine.

Wanneer je kiest voor een Medium of Unlimited pakket krijg je meer RAM en CPU kracht toegewezen aan je webhostingpakket. Afhankelijk van hoe zwaar je website leunt op de resources van de server, kan dit je website(s) aanzienlijk versnellen.

Een misvatting is dat een hoger pakket automatisch je website sneller maakt. Dit hangt vooral af hoe druk je website wordt bezocht. Het Webhosting Medium pakket is geschikt voor vrijwel alle veelgebruikte CMS'en zoals WordPress, Joomla! of Drupal. Heb je echt veel bezoekers op je website, kies dan voor het Webhosting Unlimited pakket en je zit altijd goed.

Alleen via deze link 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
(korting wordt direct toegevoegd.)

Check deze BLACK FRIDAY DEAL! 🎉 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
via deze link wordt de korting direct toegevoegd.

Plesk Control en Cloud86 Dashboard

Oei Plesk. Daar had ik nog geen ervaring mee. Dus dit vond ik spannend. Ik was gewend om met cPanel te werken en dit werkte altijd goed. 

Cloud86 maakt gebruik van Plesk als control panel. Via het Plesk control panel is het mogelijk om extra domeinnamen toe te voegen. Daarnaast kun je onder andere passende mailadressen aanmaken en back-ups van je website beheren. Alles omtrent het beheren van de website is via dit panel mogelijk. Deze manier van werken werkt voor mij in ieder geval goed.

Voor mij was Plesk dus even wennen, omdat ik altijd met cPanel werkte. Echter na een paar uurtjes wist ik geheel mijn weg te vinden. Alles is erg logisch ingedeeld. 

Plesk werkt uiteindelijk veel gebruiksvriendelijker dan cPanel! 

Wat ik enrom fijn vind aan Plesk is dat je over een complete WordPress Toolkit beschikt.

Hier kun je:

 • WordPress websites te beheren
 • WordPress Beveiliging controleren
 • Op afstand inloggen binnen je WordPress
 • Plugins updaten
 • Thema’s beheren
 • Backups maken
 • Je website klonen naar een ander domein
Plesk control panel Cloud86

De WordPress Toolkit maakt het beheren van al je WP installaties een stuk sneller en eenvoudiger.

Alle webhostingpakketten van Cloud86 zijn inclusief het Plesk Control Panel bieden deze handige functionaliteit.

Testen in een staging omgeving

Door Cloud86 hebben gebruikers de mogelijkheid om eerst een testomgeving van hun werk te kunnen zien. Hierdoor kun je zelf makkelijker fouten op je website zien en herstellen, zonder dat bezoekers van je website deze fouten doorhebben.

Na een controle van je gemaakte werk is dit makkelijk op je website te plaatsen, maar ook makkelijk weg te halen doordat Cloud86 dagelijks zorgt voor een back-up.

Cloud86 managed WordPress Hosting

Naast gewone webhosting kun je bij Cloud86 ook kiezen voor managed WordPress hosting.

Let op: Dit is niet verplicht om te gebruiken wanneer je een WordPress website wilt maken. Manager WordPress hosting is alleen nodig wanneer je het complete onderhoud van je website wilt uitbesteden.

De standaard webhostingpakketten zijn bedoeld voor gebruikers die zelf ervaring hebben met het bouwen en onderhouden van een website. Daar staat een scherp tarief tegenover en voor veel gebruikers is dit ook meer dan voldoende.

Maar als je iets minder kennis hebt van WordPress, of je wilt altijd terug kunnen vallen op iemand met WordPress expertise als het een keer mis gaat met je website. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren na het installeren van een plugin die je website kapot heeft gemaakt of een update van een plugin of thema.

Wanneer je Managed WordPress hosting van Cloud86 afneemt, kun je altijd bellen of e-mailen met vragen over problemen met je website.

Echter kunnen ze niet altijd garanderen de problemen voor je te kunnen oplossen, Ze doen wel hun uiterste best om er voor te zorgen dat je website weer zo snel mogelijk online is. En in 99% van de gevallen gaat dit ook goed.

De kosten voor Managed WordPress Hosting lopen uiteen. Heb je website met +/- 5.000 bezoekers p/m dan betaal je 7,98 p/m na verlenging 15,95

Heb je zo’n 20.000 bezoekers p/m dan betaal je 15,98 p/m na verlenging 31,95
En als je rond de 50.000 bezoekers p/m hebt, gefeliciteerd daarmee! Dan betaal je 25,98 p/m na verlenging € 51,95

Je kunt bij de eerste contractsperiode voor 1 jaar of 3 jaar kiezen. Kies je voor 3 jaar, dan krijg je de volledige 3 jaar 50% korting!

Let op: Heb je een WordPress website, dan is het niet verplicht om voor Managed WordPress hosting te kiezen. Ik gebruik namelijk gewoon de standaard pakketten zoals hieronder. Het enige verschil is dat je zelf je website moet voorzien van de nodige thema, plugin en WordPress updates.

Alleen via deze link 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
(korting wordt direct toegevoegd.)

Check deze BLACK FRIDAY DEAL! 🎉 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
via deze link wordt de korting direct toegevoegd.

Cloud86 WordPress review: Zijn er ook nadelen?

Zelf ben ik zeer tevreden over Cloud86, maar bij elke provider kan er wel een kritische noot geplaatst worden. Cloud86 is in het begin een goedkope optie voor webhosting, bij de eerste contractsperiode van 1 jaar of 3 jaar krijg je 50% korting! Echter wordt dit bedrag hoger na de betreffende periode, maar alsnog gaat het hier om een scherpe prijs.

De prijs voor domeinnamen zijn minder scherp, er zijn aanbieders die bepaalde domeinen goedkoper aanbieden.

Verder vond ik het binnen cPanel altijd handig om e-mail van klanten te kunnen volgen. Of e-mails juist werden verzonden of niet. Dit kan helaas bij Plesk / Cloud86 niet.

Maar wellicht is dit in de toekomst mogelijk gezien het investeringsbedrijf achter Plesk, cPanel heeft gekocht. Er bestaat dus een grote kans dat cPanel en Plesk in de toekomst

Cloud86 vergelijken met andere providers

Natuurlijk is het leuk om te zien dat je met Cloud86 een goede provider hebt, maar hoe goed een provider écht is kun je pas ontdekken als je de provider vergelijkt met andere providers. Hierdoor krijg je een goed beeld van alle kwaliteiten per provider en wordt het overzichtelijker wat je belangrijk vindt bij een provider.

Cloud86 vs Siteground

Zowel qua prijs en klantenservice is Cloud86 een enorm goede provider. Siteground wordt qua klantenservice ook door veel gebruikers als een goede provider gezien. Qua snelheid krijgt Cloud86 een streepje voor. Het grootste voordeel van Cloud86 is dat je ze kunt bellen en alle support gewoon in het Nederlands is.

Cloud86 vs Strato

Naast de zeer scherpe prijzen van Cloud86, heeft Strato ook zeer scherpe prijzen. Als je de vergelijkingssites op het internet af struint, komen beide providers veel in de top van de lijsten voor. Echter scoort Cloud86 veruit het beste beoordeeld door zowel gebruikers als kenners.

Daarnaast weet ik uit eigen ervaring en de ervaring van veel cursisten die bij Strato hosten, dat deze provider veel onhandige problemen heeft als je werkt met WordPress.

Alleen via deze link 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
(korting wordt direct toegevoegd.)

Check deze BLACK FRIDAY DEAL! 🎉 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
via deze link wordt de korting direct toegevoegd.

Recensies Cloud86

De recensies van Trustpilot geven vaak een goed beeld van hoe de klantenservice is bij verschillende bedrijven. De recensies over Cloud86 zijn bijzonder goed te noemen. Er zijn in tegenstelling tot de meeste andere hostingproviders helemaal geen slechte recensies te vinden. En dat vind ik bijzonder knap!

Zoals ik zei geven de recensies van Trustpilot een goed beeld van de klantenservice van Cloud86. Maar hierin lees je vaak niet over de kwaliteit van de hosting zelf. Dus om hier achter te komen ben ik op zoek gegaan naar recensies van professionals.

Recensies Cloud86 Hostingwijzer.nl en webhosters.nl

Hostingwijzer.nl en webhosters.nl zijn onafhankelijke partijen die al tientallen jaren hosting van 30 verschillende providers in Nederland vergelijken. Bij beide partijen komt Cloud86 als beste uit de bus.

Ze geven aan dat dit vooral te danken is aan de goede recensies en de unieke apparatuur die gebruikt wordt om websites te hosten en te versnellen.

Cloud86 past namelijk de nieuwste technologie toe op hard- en software gebied. Zo kunnen ze hosting bieden die tot 300% sneller kan zijn bij vergelijkbare concurrenten. Dit doen ze door het toepassen van technieken zoals ultrasnelle SSD opslag, de LiteSpeed webserver, het aanbieden van HTTPv2 en caching.

Hostingwijzer.nl en webhosters.nl werken beide op sommige vlakken samen met hostingproviders, maar blijven op het vlak van reviews altijd 100% objectief.

Mijn eigen recensie Cloud86

Verder wil ik hieronder m’n eigen Cloud86 recensie nog even met je delen. Ik probeer het zo kort mogelijk te houden. 😉

Na vele providers getest te hebben merk ik dat sinds mijn WordPress website bij Cloud86 draait een stuk sneller is. Niet alleen de Google pagespeed en GT Metrics resultaten zijn erg goed. Ook het updaten van de plugins en thema’s, is een stuk vlotter klaar.

Cloud86 in 2020 uitgeroepen tot snelste hostingprovider. Op dit moment komt Kinsta goed uit de bus. Alleen betaal je dan voor bijna dezelfde snelheid maarliefst $30 per maand bij Kinsta en 1,95 per maand bij Cloud86.

Cloud86 is een bedrijf waar personeel werkt met veel ervaring. Naast ervaring met techniek kun je merken dat wanneer je contact met ze opneemt, dat er ook ervaring is met communicatie. En dit waar vele andere hostingproviders de plank misslaan.

Hieronder nog een aantal Cloud86 recensies van TrustPilot.

Cloud86 webhosting pakket kiezen?

Voor alle gebruikers van Cloud86 zijn passende pakketten gemaakt. Zowel grote websites als simpele pagina’s, voor elke soort website is er een lage prijs met een goede service en kwaliteit vindbaar.

In totaal heeft Cloud86 voor webhosting drie verschillende pakketten, waarbij de Cloud86 kosten enorm meevallen.

Cloud86 webhosting pakketten zijn ideaal voor CMS systemen zoals WordPress.

Webhosting Start

Zo heb je voor 1,95 per maand al een pakket waarbij je 2 websites kunt laten hosten, met 10 e-mailadressen en gratis SSL. Bij dit pakket ontbreekt echter wel de gratis verhuisservice.

Webhosting Medium

Deze verhuisservice is wel inbegrepen bij het middelste pakket. Dit pakket kost 2,98 het eerste jaar daarna 5,95. Dit pakket zorgt naast een gratis verhuisservice ook voor een snellere website. Daarnaast kan je met die paar Euro extra per maand vijf keer zoveel websites laten hosten en 5 keer zoveel e-mailadressen gebruiken, respectievelijk 10 websites en 50 e-mailadressen. Ook bij dit pakket heb je gratis SSL en daarnaast ook onbeperkt dataverkeer. Verder krijg je ook gratis back-ups, dit geldt ook voor de andere twee pakketten.

Webhosting Unlimited

Het derde pakket kost 5,98 na een jaar 11,95 per maand en levert nog meer mogelijkheden dan de andere twee pakketten. Naast een onbeperkte hoeveelheid dataverkeer, heb je ook een onbeperkt aantal websites en e-mailadressen. De verhuisservice is gratis, net als de SSL. Met dit ongelimiteerde pakket zijn de mogelijkheden grenzeloos, terwijl je goedkoper uit bent dan vele andere providers. Al deze pakketten zijn ook geschikt voor resellers. Als Cloud86 reseller heb je alleen aan de websites te denken en verzorgd Cloud86 de overige service.

Wat verder goed is om te weten is dat ook meteen voor 3 jaar hosting kun aanschaffen. Dit brengt nog een mooi voordeel met zich mee. Je kunt dan namelijk de eerste 3 jaar profiteren van je lage kosten. Bij “Webhosting Medium”
dus 3 jaar voor 2,98 en bij “Webhosting Unlimited” 3 jaar voor 5,98.

Ben je dus van plan om langer te blijven bij Cloud86, dan is het verstandig om de kiezen voor 3 jaar.

Verleng je contract en ontvang nogmaals extra korting

Om nogmaals te profiteren van extra korting op je abonnement kun je een nieuw contract aangaan voor een langere termijn.

Het tarief staat vervolgens voor de gehele termijn eveneens vast.

Het principe werkt heel eenvoudig: kies je voor een langere termijn dan krijg je een hogere korting op het standaard tarief. Cloud86 vraagt je dan wel de gehele termijn in één keer vooruit te betalen.

Kies je voor een jaarlijkse verlenging, dan krijg je 10% extra korting op het normale tarief;
Kies je voor verlenging per 3 jaar, dan krijg je 25% extra korting op het normale tarief

Alleen via deze link 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
(korting wordt direct toegevoegd.)

Check deze BLACK FRIDAY DEAL! 🎉 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
via deze link wordt de korting direct toegevoegd.

Conclusie Cloud86 review en ervaringen

Dankzij vele negatieve ervaringen heb ik Cloud86 kunnen ontdekken en goed onderzoek naar providers kunnen doen, om zo mensen te attenderen op de prijzen en services door middel van een Cloud86 review. De Cloud86 kosten zijn enorm laag, voor enkele Euro’s per maand kun je gebruik maken van een service die door vele gebruikers als één van de beste providers van Nederland wordt gezien. Door deze ervaring Cloud86 als één van de betere aanbieders te zien, is daarom door andere gebruiker meer dan gegrond.

De meeste website eigenaren maken gebruik van WordPress. Daarom is het voor providers belangrijk dat zij een goede WordPress Hosting leveren, zoals Cloud86 dit ook doet, gezien Cloud86 WordPress ondersteunt. Dankzij de bewezen snelheid van Cloud86, wordt de provider als snelle WordPress hosting gezien. De WordPress hosting is voor vele website eigenaren die op zoek zijn naar de geschikte provider een belangrijk punt van aandacht, daarom is deze provider voor veel eigenaren een geschikte provider. Naast de snelle wordpress hosting, is de Cloud86 hosting over het algemeen ook zeer goed beoordeeld.

Naast een snelle website en een goede hosting, zijn er voor veel Nederlandse gebruikers meer belangrijke factoren voor een goede Cloud86 ervaring. De positieve Cloud86 ervaring komt onder andere door de Cloud86 support. Omdat we het hier over een Nederlands bedrijf hebben, is de klantenservice ook in het Nederlands. Zowel een e-mail als een telefonisch gesprek wordt in het Nederlands gevoerd.

Daarnaast is de Cloud86 verhuisservice een positief punt voor vele gebruikers. Steeds meer website eigenaren zien de voordelen van Cloud86, waardoor overstappen zeer verleidelijk wordt. Niemand staat te springen om extra kosten, waardoor deze service gewaardeerd wordt door overstappers. In de meeste pakketten is de Cloud86 verhuisservice gratis, enkel in het goedkoopste pakket is dit niet het geval. Bij het verhuizen kun jij je domeinnaam ook meenemen. Ook is het mogelijk om via Cloud86 nieuwe domeinnamen te kopen. Een Cloud86 domeinnaam is in verschillende extensies mogelijk.

Als laatste puntje van de Cloud86 review wil ik graag de Cloud86 plesk nogmaals benoemen. Door het plesk panel is het namelijk mogelijk om extra domeinnamen toe te voegen. Dit panel is daarnaast zeer gebruiksvriendelijk en echt een meerwaarde qua overzicht en gebruik! Dit panel past perfect bij Cloud86, en mijn mening over de provider. De snelheid, prijs en mogelijkheden zijn voor iedere website eigenaar een aanrader!

Alleen via deze link 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
(korting wordt direct toegevoegd.)

Check deze BLACK FRIDAY DEAL! 🎉 50% korting op 1 of maar liefst 3 jaar!
via deze link wordt de korting direct toegevoegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

50%

Je bent er bijna!! 🎉

Waar mag ik het stappenplan naartoe sturen?

Basis stappenplan snel website maken WordPress download

Je gegevens zijn 100% veilig en versleuteld.
Bekijk ook mijn privacy pagina.

Wacht nog heel even! 🎁

Ik bied TIJDELIJK mijn complete WordPress basis stappenplan .PDF om Razendsnel je Eigen Website te bouwen! 
Download het alleen vanaf hier HELEMAAL GRATIS!

Basis stappenplan snel website maken WordPress download

Mijn beste methode om snel en gemakkelijk je droomwebsite te bouwen onthuld!

Download gratis dit stappenplan