Astra Header en Footer builder: Hoe werkt het

Wordpress Header of footer maken Astra Header en Footer builder
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Met het prachtige WordPress Astra Thema kun je nóg meer uit jouw website halen dankzij de nieuwe unieke header en footer builder functie.

Hiermee kun je jouw website geheel naar wens instellen, met overzichtelijke en handige headers en footers, zonder ingewikkelde codes of lastige instelling te hoeven gebruiken. Kom alles te weten over deze nieuwe feature en lees hoe je deze kunt gebruiken in de onderstaande tekst.

Tijdelijke aanbieding: 1+ miljoen actieve installaties!
Bespaar tot 30% op Astra Pro

Inhoud

Wat houdt de Astra Header en Footer builder zoal in?

Met de nieuwe footer en header builder functie worden de mogelijkheden voor het personaliseren van je website nog groter. 

Zo kun je bijvoorbeeld logo’s in je header plaatsen, verschillende stijlen kiezen en de positie van diverse onderdelen van de header en footer verplaatsen op plekken waar jij ze wilt hebben.

Logo of andere elementen toevoegen

Met de header en footer builder functie worden de headers nog eenvoudiger om aan te passen en te personaliseren. Hiermee zorg je voor een professionele indruk en uitstraling van je website. 

Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig een logo, menu, HTML-code, knoppen, sociale pictogrammen en tal van andere elementen toevoegen in de header en de footer. Hiermee kun je de balken geheel naar wens instellen en voorzien van de laatste widgets en mogelijkheden.

Vele opmaak opties

Ook kun je met de nieuwe feature kiezen uit vele verschillende opmaak stijlen. Kies uit tal van stijlopties, marges, kleuren, randen en lettertypen om een kop en voettekst te creëren die geheel bij jouw voorkeuren aansluit. 

Ook kun je eenvoudig de stijl kopiëren naar andere pagina's of de header stijlen per kopje aanpassen. Hiermee kun je elke pagina uniek maken en zorg je dat elke pagina van toegevoegde waarde is.

Bekijk je liever de video?

Tijdelijke aanbieding: 1+ miljoen actieve installaties!
Bespaar tot 30% op Astra Pro

Hoe gaat de header en footer builder in zijn werk?

Het werken met de header en footer builder is reuze eenvoudig. Dankzij de zeer gebruiksvriendelijke instellingen, en de onderstaande stap-voor-stap uitleg, kan vrijwel iedereen een footer of header instellen en personaliseren met het Astra Thema. Hierbij komen geen lastige codes of ingewikkelde instellingen aan te pas.

Om te beginnen dien je in te loggen bij Astra Theme. Ga naar de Astra Theme pagina door je aan te melden bij Astra en vervolgens in te loggen via je WordPress pagina. Wanneer je bent ingelogd kom je terecht op de Astra pagina waar je vervolgens naar de instellingen kunt gaan en waar je op ‘header builder’ en ‘footer builder’ kunt klikken.

Een Astra Theme header maken

De header is de blikvanger van jouw website. Zorg ervoor dat je deze overzichtelijk en opvallend maakt. Met de handige header builder kun je de header van jouw website zo geheel naar jouw voorkeuren instellen en zorgen dat deze makkelijk te gebruiken is op elk soort apparaat.

Zodra je via het WordPress menu op ‘header builder’ hebt geklikt krijgt je een compleet lege header pagina te zien. Deze kun je vervolgens geheel naar eigen voorkeuren gaan instellen en personaliseren. 

De header bestaat uit drie onderdelen (lagen) die je kunt gebruiken, verslepen en opmaken. Je kunt in deze lagen diverse elementen invoegen die van toegevoegde waarden kunnen zijn voor jouw website bezoekers.

Elementen toevoegen

Wil je een logo of een ander element toevoegen aan je header? Klik dan eenvoudig op het plusje en voeg een logo, knop of andere functie naar wens toe. Om elementen aan de header balken toe te voegen kun je eenvoudig met je muis over de balken gaan en op het plusje klikken dat daarmee tevoorschijn komt. Je kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor het invoegen van een knop (button), een html code, een zoekbalk, een menu of een widget.

Elementen verplaatsen

In de drie balken kun je eenvoudig de positie van je tekst, logo of andere elementen bepalen door het kopje van het element te verslepen naar de gewenste positie. Zo kun je het logo bijvoorbeeld naar het midden schuiven of verplaatsen naar de zijkanten van de pagina.

Stijl aanpassen

Om de stijl van de header te wijzigen kun je simpelweg op het kleine potlood symbooltje drukken of op een individueel element klikken en via de linker balk wijzigingen aanbrengen. Dankzij de nieuwe update zijn de stijl mogelijkheden enorm. 

Je kunt bijvoorbeeld afbeeldingen op de achtergrond toevoegen of eenvoudig je icoon kleur veranderen. Daarnaast kun je de header, en de header stijl, eenvoudig instellen voor verschillende pagina’s. 

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om op elke pagina een andere header te nemen, of kiezen voor een standaard header op elke pagina.

Mobiele of desktop modus

De header verschilt vaak wanneer je deze toont op een mobiele pagina. Zorg er daarom voor dat je header ook optimaal leesbaar is op een smartphone of tablet. Om de opmaak voor een mobiele weergave of tablet weergave te veranderen kun je simpelweg op het smartphone icoontje rechtsonder in de balk te drukken. Hiermee zie je de stijl zoals de header op een mobiele telefoon of tablet zou worden weergegeven.

Enkele voorbeelden van Astra headers

Een Astra Theme footer maken

Naast headers kun je ook diverse footers (voetteksten) toevoegen. In deze footers kun je de benodigde elementen eenvoudig sorteren en in hoofd-, boven- en ondervoetteksten verdelen. Om te beginnen met het maken van een footer begin je bij het hoofdmenu en kies je voor ‘footer builder’. Je krijgt hier net als bij de header builder drie balken te zien die je afzonderlijk van elkaar kunt instellen. Hier kun je elementen toevoegen, verplaatsen en aanpassen in de opmaak die jij graag wilt.

Elementen toevoegen

Het toevoegen van elementen verloopt hetzelfde als bij het toevoegen van elementen bij een header, namelijk door simpelweg met je muis over de balken te gaan en op het plusje te drukken wanneer deze verschijnt. Plaats de geplaatste elementen eenvoudig op de juiste plek door ze te slepen waar je maar wilt. Veel gekozen elementen voor in de footer zijn bijvoorbeeld je bedrijfsadres, contactgegevens, een call-to-action of je sociale media pictogrammen.

Elementen verplaatsen

Zodra je de geschikte elementen hebt gekozen kun je deze net als bij de header eenvoudig op de gewenste plek slepen. Hiermee kun je een geheel gepersonaliseerde footer creëren.

Elementen opmaken

Ten slotte kun je de footer geheel naar wens opmaken in de door jouw gekozen stijl. Om de footer elementen op te maken kun je op het kleine instellingen symbooltje klikken, links van de footer balk. Klik vervolgens op de kolom ‘stijl’, en stel de footer geheel naar wens aan. 

Deze functie biedt tal van mogelijkheden. Zo kun je meerdere kleuren gebruiken en kiezen uit tal van verschillende lettertypen. 

Daarnaast is het mogelijk om de footer individueel in te stellen per pagina. Zo kun je diverse gegevens weglaten op sommige pagina’s en extra elementen toevoegen aan andere.

Enkele voorbeelden van Astra Footers

De header en footer functie gebruiken

Ben je enthousiast geworden over de nieuwe header en footer builder van het Astra Thema? Download dan hier het Astra Theme.

Ervaar de vele mogelijkheden en de geweldige designfuncties van Astra Theme zelf en kijk wat het voor jouw website kan betekenen.

Tijdelijke aanbieding: 1+ miljoen actieve installaties!
Bespaar tot 30% op Astra Pro

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Basis stappenplan: Website maken met WordPress?

Download tijdelijk gratis mijn stappenplan en bouw binnen no-time jouw eigen WordPress website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Basis stappenplan snel website maken WordPress download

Dit wordt super leuk!! 🎉

Waar mag ik het stappenplan naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en versleuteld.
Bekijk ook mijn privacy pagina.

Logo Elementor

Elementor verhoogt  prijzen pro-expert licenties:
profiteer nu nog van lage prijs.

BLACK FRIDAY DEALS

Alleen de allerbeste WordPress tools