7 voordelen van Elementor Pagebuilder

Voordelen Elementor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Pagebuilders hebben het leven van WordPress gebruikers een stuk gemakkelijker gemaakt! Het bouwen van mooie pagina’s gaat hiermee ook vele malen sneller.

Ik ben begonnen met WP Bakery, gebruikte daarna Thrive Architect, Stuitte toen op Beaver builder en gebruik nu Elementor Pro.

Waarom ik nu gebruik maak van deze onderscheidende WordPress page builder, gebruik zal ik toelichten in deze 7 voordelen van Elementor.

Inhoud

Voordeel 1: Werken aan de voorkant in plaats van de achterkant

What you see is what you get. Deze WYSIWYG editors bestaan al langer, maar lieten maar ongeveer 20% van het daadwerkelijke resultaat zien. Oftewel het resultaat wat je in de editor zag leek totaal niet op de uiteindelijke webpagina.

Met Elementor werk je direct aan de voorkant van je website en komt het resultaat 100% overeen met wat je maakt.

Voordeel 2: Keuze uit honderden pagina templates

Wanneer je voor WordPress kiest, kies je voor gemak. Wanneer je voor gemak kiest dan wil je niet van a tot z complete pagina’s zelf hoeven opbouwen.

Elementor pagebuilder komt daarom met een complete bibliotheek aan voorgedefinieerde pagina’s en blog layouts. Deze layouts kun je met 1 druk op de knop importeren in jouw website.

In het begin van het website tijdperk wilde men uniek zijn. Veel website’s waren verschillend waardoor je vaak ontzettend lang moest zoeken. Tegenwoordig draait alles om snelheid, snel je weg kunnen vinden binnen een website en toch een gave layout.

Je hebt hiervoor dus een gebruiksvriendelijke interface nodig. Alle pagina’s templates van Elementor zijn voorzien van de huidige webstandaarden. Bezoekers begrijpen de layout en hoeven hierdoor niet te zoeken.

Alle Elementor templates zijn responsive. Dat betekent dat de pagina’s ook geschikt zijn voor alle mobiele apparaten. Je hoeft hier in eerste instantie dus geen rekening mee te houden. Ga je grote aanpassingen doen, dan kun je simpelweg de mobiele editor activeren om te kijken of het er nog goed uit ziet en eventueel aan te passen.

Elementor Templates

Voordeel 3: Voorgedefinieerde blokken toevoegen

Wanneer je veel en vaak websites bouwt, is het fijn om de snelheid er in te kunnen houden. En daar hebben ze Elementor een oplossing voor gevonden. 

Naast een flinke bibliotheek aan voorgedefinieerde pagina templates, werkt Elementor met kant en klare blokken. Voorgedefinieerde secties noemen we deze in Pagebuilder taal. Je kunt simpelweg zoeken in de uitgebreide bibliotheek naar jouw benodigde sectie. 

Zoek je bijvoorbeeld naar prijstabellen, dan kun je deze met 1 druk op de knop toevoegen en naar wens aanpassen. En het mooie is, de standaard kleuren, lettertype’s en overige stijlen die je eerder hebt ingesteld, worden overgenomen in de sectie. Je hoeft dus alleen de tekst en plaatjes nog aan te passen!

Elementor blokken

Voordeel 4: Kopieren en plakken

Alles bij Elementor draait om zo snel mogelijk je webpagina’s opbouwen. Helemaal in het tijdperk van de landingpages wil je deze zo snel mogelijk kunnen opzetten en wil niet telkens weer van begin tot eind alle kleuren, fonts, opsommingen, enz. opnieuw hoeven definiëren.

Kopiëren en plakken van blokken

Wat als er een manier was om de stijl van een eerder opgemaakt blok kunt kopiëren en toepassen op een ander blok, zodat deze precies dezelfde vormgeving, kleur en lettertype’s heeft?

Elementor maakt dit mogelijk!

Klik simpelweg met de rechter muisknop, op het blok waarvan je de stijl wilt gebruiken. Kopieer stijl en plak het op het andere blok.

Kopiëren en plakken van secties

Het dublicieren van secties is al mogelijk in Elementor, maar vaak als je  een sectie helemaal naar onderaan de pagina wilt slepen, kan dit nog wel eens lastig zijn.

Daarvoor biedt Elementor ook een oplossing. Naast het kopiëren van stijlen is het ook mogelijk om complete secties te kopiëren en plakken.

Druk simpelweg met de rechter muisknop op de sectie en plak het op de plek waar je deze opnieuw wilt toevoegen.

Het is zelfs mogelijk om secties of elementen van de ene pagina naar een andere pagina binnen je website te kopiëren en te plakken waar je maar wilt!

Kopiëren en plakken in Elementor werkt met stijlen, secties, kolommen en alle elementen binnen Elementor.

Voordeel 5: Ingebouwd formulier & popup functionaliteit

Vrijwel iedere marketeer weet dat klanten warm maken voor sales begint bij het bouwen van een mailinglijst. Voor het bouwen van een mailinglijst heb je een inschrijf formulier nodig. Dit kan in de vorm van een popup of als formulier die je website binnen schuift.

Met de Elementor pagebuilder zit dit allemaal ingebouwd. Ook hier kun je kiezen uit zo’n 100 verschillende voorgedefinieerde templates die je naar eigen smaak kunt aanpassen.

Nadat je het formulier klaar hebt kun je het gemakkelijk doormiddel van een API koppelen aan je eigen e-mail marketing software zoals Mailchimp, Mailblue of ActiveCampaign.

Ideaal voor marketeers dus, want je hoeft voor deze functionaliteit geen extra plugins te installeren.

Voordeel 6: Eigen templates maken en hergebruiken

We hebben het er al eerder over gehad. Hoe gemakkelijk het gebruik van voorgedefinieerde pagina templates zijn, die je met 1 klik kunt toevoegen. Maar wat zou het fijn zijn dat je ook een eigen gemaakte pagina template kunt bouwen, opslaan en hergebruiken op iedere pagina..

Ook dit is mogelijk met Elementor. Je kunt simpelweg iedere pagina, sectie of alleen een Element, opslaan als template. Deze templates kun je met 1 druk op de knop inladen in iedere pagina. 

Wil je op verschillende pagina’s een gelijke secties laten terugkomen? Zoals bijvoorbeeld adres gegevens of openingstijden? Dan kun je in de Elementor Pro versie template secties en blokken die je eerder gemaakt hebt, toevoegen doormiddel van een shortcode.

Je hoeft dan maar 1 keer je template sectie of blok aan te passen en het is direct over de gehele website aangepast.

Voordeel 7: Ideaal voor marketeers

Als marketeer heb je vaak veel verschillende tools nodig binnen je website. Voor iedere tool moet je vaak een extra plugins aanschaffen of met een externe partij landingspages bouwen. 

Met de Elementor Pro Pagebuilder heb je al ontzettend veel marketingtools ingebouwd.

Een aantal onderdelen hiervan zijn:

  • Popup functionaliteit inclusief “Exit Intent”. Dit betekent dat wanneer je bezoeker de pagina verlaat pas een popup te zien krijgt
  • Keuze uit honderden kant en klare landingspagina’s
  • Countdown timers inclusief evergreen timer. Ideaal voor tijdelijke aanbiedingen
  • Formulieren die je kunt koppelen aan alle bekende e-mailmarketing software
  • Een hele rits aan voorgedefinieerde marketing widgets zoals prijs tabellen, testimonials, sharebuttons, counters en nog veel meer.

Je kunt dus als marketeer bijna je complete funnel bouwen met behulp van Elementor Pro.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Basis stappenplan snel website maken WordPress download

Dit wordt super leuk!!

Waar mag ik het stappenplan naartoe sturen?

BLACK FRIDAY DEALS

Alleen de allerbeste WordPress tools