Siteground Review: Is dit de beste webhosting?

Siteground Review Beste WordPress hosting
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Tijdelijke aanbieding!
Via deze link bespaar je 50% op Siteground webhosting

Goede webhosting, we hebben het allemaal nodig als we een WordPress site willen bouwen. We zitten niet te wachten op een trage laadtijd, gevoeligheid voor hacks of het compleet uitvallen van de site.

Flink wat jaren terug toen ik voor de eerste keer op zoek ging naar een webhoster, had ik mij niet echt verdiept in wat WordPress hosting eigenlijk specifiek inhield.

Ik dacht gewone hosting is ook prima toch? Of toch niet??

Na een beetje googelen kwam ik op een website met heel veel informatie over webhosting. Het zag er betrouwbaar en overzichtelijk uit en dus besloot ik om een abonnement te nemen bij dit niet nader te noemen hostingbedrijf.

Het bleek echter een grote vergissing te zijn. De eerste paar weken leek alles goed te gaan, maar als snel merkte ik dat er soms flinke ‘dippen’ in de snelheid waren.

Maar ging het wel om een dip? Of was de snelheid of laadtijd over het algemeen gewoon veel te traag? GT Metrichs en Pingdom (Tools om je website snelheid te meten) lieten mij zien dat het echt wel veel te lang duurde voordat het domein een connectie had gemaakt met de server.

Inmiddels heb ik om verschillende redenen al meer dan acht keer een andere partij voor webhosting in de arm genomen.

De webhoster die ik als laatste heb verlaten presteerde het om meerdere websites (14 om precies te zijn) op één en dezelfde server te zetten. Toen ik daarachter kwam was het kwaad al geschied.

Op één van deze sites stond nog een verouderde en niet goed bijgehouden plug-in. De perfecte zwakke plek om de site te hacken, wat dan ook gebeurde. Al snel waren al mijn sites gehackt en niet meer toegankelijk. 😓

Maar van fouten leer je…

Nadat ik dit had opgelost en in overleg met het hostingbedrijf de beveiliging had opgeschroefd dacht ik dat de hackers nu onmogelijk konden binnenkomen.

Dat was ook zo, maar nu ontdekte ik dat ik via mijn WordPress website geen e-mails meer kon versturen. Het even wat tijd gekost voordat ik erachter kwam dat de supportafdeling van de webhoster de beveiliging nogal drastisch had opgeschroefd.

Mailen vanaf mijn WordPress sites was daardoor niet meer mogelijk. Lekker dan…

Voor mij was dit echter de druppel. Ondanks het feit dat ik al meerdere keren was verhuisd, besloot ik opnieuw op zoek te gaan naar een nieuwe webhoster.

Met weer een ervaring rijker en een enorme lijst met eisen is het me toch gelukt om een nieuwe webhost te vinden.

Maar voordat ik je vertel welk bedrijf ruimschoots aan al mijn voorwaarden voldoet, hierbij een overzichtje van mijn minder goede ervaringen.

 • GoDaddy: Te langzaam door te veel gebruikers op 1 server.
 • Trans IP: Geen handig en overzichtelijk dashboard en filemanager
 • Neostrada: Steeds trager, problemen met mailen vanuit website
 • Versio: Regelmatig fouten met WordPress installaties
 • Cloudways: Vrij duur, standaard geen e-mail hosting
 • Mijndomein: Lang wachten op support
 • Strato Ingewikkeld, De performance was echt niet goed
 • Vimexx: Was heel lang goed maar support en kwaliteit werd steeds minder
 • Siteground: Vertel ik je meer over in deze review.

 

Bovenstaand lijstje is uiteraard de reden dat ik er nu wel een beetje klaar mee ben om telkens mijn websites te moeten verhuizen.

Om dit te voorkomen heb ik bizar veel research gedaan tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe webhoster, maar toch was het WordPress zelf die met de oplossing kwam.

Siteground Nederland bleek voor mij de beste oplossing te zijn. Nadat ik alle websites had ondergebracht bij Siteground was ik blij verrast!

WordPress automatisch overzetten met de WordPress Migration tool bleek heel eenvoudig te zijn. De website reageerde snel en het werken met het intuïtieve dashboard van Siteground voelde voor mij als een verademing.

Inmiddels ben ik helemaal vertrouwd met deze nieuwe webhoster en bouw ik rustig verder aan mijn websites in het besef dat er dagelijks een back-up wordt gemaakt en de beveiliging tiptop in orde is.

Zelfs de ‘achterdeur' is volledig afgeschermd en dat is goed om te weten! 😅

Meer weten over Siteground WordPress hosting en wat de mogelijkheden allemaal zijn? Ontdek dan mijn uitgebreide Siteground review met al mijn persoonlijke ervaringen.

Zoeken naar goede webhosting

Als beheerder van meer dan meer dan 130 WordPress websites heb ik inmiddels flink wat ervaring opgedaan als het gaat om goede en snelle WordPress Hosting

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heb ik in de afgelopen jaren ik gemerkt dat iedere webhoster zijn eigen sterke en minder sterke kanten heeft.

Zoeken naar WordPress hosting die alle eigenschappen heeft die ik zoek, was niet eenvoudig. Want ook is het belangrijk dat de kosten niet al te hoog zijn. 

Ontdek hier meer over mijn persoonlijke ervaringen.

Tijdelijke aanbieding!
Via deze link bespaar je 50% op Siteground webhosting

Inhoud

Over SiteGround

Het webhostingbedrijf SiteGround is opgericht in het jaar 2004 en bedient inmiddels meer dan twee miljoen domeinen. Naast gedeelde hosting en cloudhosting biedt Siteground ook bedrijfsoplossingen, domeinregistratie en e-mailhosting

Siteground is van oorsprong dus geen Nederlands bedrijf, toch zijn een groot deel van de servers te vinden in onze eigen hoofdstad Amsterdam. Het gevolg hiervan is dat de websites in Nederland supersnel snel zijn en geen last hebben van vertragingen.

Ben je echter in het bezit van een internationale site die ook veel door belangstellenden van buiten Nederland wordt bezocht, dan is het mogelijk om in overleg met Siteground.com te kiezen voor een server buiten Nederland of zelfs buiten Europa.

Best beoordeeld

Siteground staat bekend als een van de best beoordeelde bedrijven als het gaat om de hosting van WordPress sites. Snelheid, veiligheid en een supportafdeling die dag en nacht klaar staat zijn de belangrijkste pijlers van dit bedrijf.

Ze staan klaar voor de beginnende blogger die een WordPress website begint, tot grote bedrijven met meerdere sites en een webshop.

OFFICIEEL AANBEVOLEN DOOR WORDPRESS.ORG
We zijn vereerd een hostingprovider te zijn die wordt aanbevolen door WordPress.org – de populairste, door de gemeenschap aangestuurde software voor sitebouw ter wereld.

Tijdelijke aanbieding!
Via deze link bespaar je 50% op Siteground webhosting

Siteground cPanel of dashboard?

Het Siteground cPanel is vervangen door een dashboard. Kies je dus voor Snelle WordPress Hosting door Siteground, dan maak je geen gebruik van een softwarepakket in de vorm van een applicatie.

Siteground heeft ervoor gekozen om zelf een overzichtelijk en tevens gebruiksvriendelijk dashboard te ontwikkelen zodat je snel aan de slag kunt en nooit meer hoef te zoeken.

Overzichtelijk Siteground dashboard

Gratis SSL certificaat bij Siteground Nederland

Zoals je misschien weet komt er een hinderlijke pop-up in beeld als de website geen SSL certificaat heeft. Afhankelijk van de provider kan het zelfs zo zijn dat de website helemaal niet wordt geopend.

Het gebruik van SSL is cruciaal voor de beveiliging van je website. Het SSL-certificaat versleutelt al het verkeer dat door je website gaat en zorgt ervoor dat gevoelige informatie zoals inloggegevens en creditcardgegevens beschermd blijven.

Siteground beschikt over een handige SSL Manager om eenvoudig SSL-certificaten te installeren of bestaande te importeren. En alle actieve certificaten voor je site op één plek te beheren.

Wel zo prettig dat Siteground Nederland deze gratis verstrekt zodra je besluit om te kiezen voor WordPress hosting van dit bedrijf.

SiteGround WordPress migration Plugin

Een bestaande WordPress site overzetten naar Siteground gaat bijna vanzelf met deze speciaal ontworpen Siteground verhuis plugin. Gemak dient de mens.

Wil je nu verhuizen naar Siteground, dan installeer je simpelweg deze plugin op beide websites. Het kopiëren van je complete website doet de plugin voor je!

Je kunt dus zelf gemakkelijk zonder extra kosten zoveel websites overzetten als je zelf wilt.

Mocht je het toch niet vertrouwen, dan kun je gebruik maken van de Siteground verhuis service.

Siteground webmail

Contact met klanten en lezers is heel belangrijk. Natuurlijk wil je gewoon bereikbaar zijn via de mail en alle gegevens netjes bij elkaar houden. Met het Siteground webmail programma is het prettig en overzichtelijk mailen.

Je kunt gemakkelijk een zakelijk e-mail adres aanmaken met je eigen domeinnaam. 

Bijvoorbeeld: info@jouwdomeinnaam.nl

Heb je collega’s? Geen nood, er is voldoende ruimte voor meerdere e-mailadressen.

Snel, sneller, snelst

Siteground besteed enorm veel aandacht aan de snelheid van de websites. Het begint natuurlijk met de snelle servers die zijn gevestigd in Amsterdam, maar ook de SSD disc voor shared hosting en het tegelijkertijd openen van verschillende bestanden zorgt voor snelheid.

Tevens heeft Siteground een caching plugin ontworpen om gehoste WordPress sites sneller te maken. Wil je graag werken met Cloudfare? Siteground maakt het mogelijk.

Siteground beveiliging

Het beveiligingssysteem van Siteground is goed op orde. Een goede start is het gratis SSL-certificaat dat alle inloggegevens van de site actief beschermd.

Daarnaast is er de mogelijkheid om te kiezen voor het automatisch updaten van geïnstalleerde plugins. Hiermee wordt voorkomen dat een plugin met een veiligheids lek wordt gebruikt om de site te hacken. Wordt de site toch gehackt dan wordt deze meteen geïsoleerd om andere sites te beschermen.

Siteground Support

Dag en nacht staan de medewerkers van Siteground paraat om je te helpen en dat is nogal wat.

Natuurlijk ga je niet midden in de nacht bellen met een kleine vraagje. Maar als je er vroeg in de ochtend achter komt dat je website er helemaal uitligt, dan is het wel zo prettig dat je ze meteen kunt benaderen en niet hoeft te wachten tot kantooruren. Siteground support is bereikbaar via de e-mail, telefoon en chat.

Waarom kiezen voor Siteground?

Siteground is een goede hostingprovider met maar liefst 5 sterren op TrustPilot! Onafhankelijke beoordelingen en reacties van echte klanten die vertellen hoe blij ze zijn met Siteground, of omschrijven wat er niet goed is gegaan.

Mooi om te zien dat de medewerkers van Siteground ingaan op de minder positieve reacties en hun uiterste best doen om e.e.a. op te lossen. Dit laat iets zien van de inzet en het inlevingsvermogen van de medewerkers.

De cijfers liegen er niet om, Siteground is een goede hosting provider die veel aandacht schenkt aan de snelheid van de sites en de tevredenheid van de klanten in het algemeen. Het meest tevreden zijn WordPress gebruikers, zij bevelen Siteground dan ook van harte aan.

Grote bedrijven met meerdere sites en webshops kiezen ook graag voor Siteground Niet alleen vanwege de goede service en snelheid. Maar ook omdat je door simpel een test-kopie van je website, kunt maken. Deze test omgeving kun je gebruiken voor bijvoorbeeld het testen van nieuwe plug-ins.

Vooral als je updates wilt testen van grote plug-ins zoals bijvoorbeeld WooCommerce, is dit een belangrijk voordeel.

Tijdelijke aanbieding!
Via deze link bespaar je 50% op Siteground webhosting

Waarom niet kiezen voor Siteground?

Er is niet veel te vinden, maar als we dieper in de materie duiken komen we toch nog iets tegen. Een groot deel van de support is in de Engels taal. Kun je dit echter niet spreken of verstaan, dan kan dit heel vervelend zijn. Dan is er nog de hoeveelheid GigaBites die in het pakket zijn verwerkt. Dit wordt omgerekend naar Inodes (=bestanden) en die zijn toch echt gelimiteerd. Heb je veel content en staan er veel bestanden op je site, bestudeer de pakketten dan goed voordat je een keuze maakt en de site gaat overzetten.

Siteground kosten

Siteground biedt verschillende pakketten aan, van klein tot groot. Op deze manier kan iemand die begint met het bouwen van een hobby-website heel voordelig beginnen en toch gebruik maken van de ondersteuning die nodig is.

Vooral in het begin zullen er kleine en grote vragen zijn waar een doorgewinterde WordPress gebruiker helemaal niet meer van opkijkt. Heel fijn als er dan iemand voor je klaar staat die je even de goede weg op wil helpen.

Maar het zijn natuurlijk niet alleen de startende WordPress gebruikers die graag kiezen voor Siteground. Soms worden sites al jaren via een andere partij gehost en zijn er regelmatig probleempjes.

Ervaren WordPress gebruikers die dit graag willen oplossen omdat hun bedrijf goed loopt, of omdat de site gewoon heel goed wordt bekeken, kiezen vaak voor Siteground.

De aantrekkelijke pakketten, de 24/7 support en de extra mogelijkheden zoals het kiezen voor een server in het buitenland of het aanmaken van een copy-site om plugins uit te testen, trekt ze vaak over de streep.

Siteground kosten en pakketten

StartUp

Een pakket voor 5,99 per maand excl. BTW. Een mooi begin, geschikt voor 1 website met 10 GB aan ruimte. WordPress wordt gratis geïnstalleerd en een reeds bestaande WordPress site wordt geheel gratis overgezet.

Updates binnen WordPress gaan automatisch om problemen te voorkomen. Tevens is er een dagelijkse back-up van de site, en het SSL-certificaat voor de website en CDN (content delivery network) zijn geheel gratis.

GrowBig

De meest gekozen optie van 9,99 per maand excl. BTW. Met dit pakket kun je ongelimiteerd websites aanmaken, gebruiken en onderhouden. Een ongelimiteerde hoeveelheid websites met in totaal 20 GB aan ruimte en tot 25.000 bezoekers per maand.

Installeren en overzetten van WordPress is gratis en net als in het Starterpakket worden de websites automatische geüpdatet. SSL, CDN en Email zijn geheel gratis. Back-ups van de site maken kan net zo vaak als je zelf wilt.

Een extra handigheid is WP-CLI om het beheer van de verschillende WordPress sites makkelijker en overzichtelijker te maken

GoGeek

Voor de echte professional met een speciale prijs van 13,99 per maand excl. BTW. Een ongelimiteerde hoeveelheid websites met in totaal 40 GB aan ruimte en tot 100.000 bezoekers per maand.

Natuurlijk is ook in dit pakket WordPress overzetten en installeren geheel gratis. Naast WordPress CLI bevat dit pakket ook SSH ( Secure Shell) De perfecte manier om te voorkomen dat de internetverbinding wordt gehackt of wachtwoorden worden achterhaald.

Een mooi en tevens royaal pakket dat is voorzien van dagelijkse back-ups, automatische updates, priority support en de mogelijkheid om medewerkers toe te voegen.

Heel in het kort als afsluiter nog even de voor- en nadelen van Siteground Managed WP Hosting.

 

Voordelen:

 • Goede prijs- kwaliteitsverhouding
 • 24/7 support
 • Gratis SSL-certificaat
 • Gratis WordPress installatie en overzetten
 • Dagelijkse back-up
 • Gratis e-mail
 • Automatische updates plugins
 • Geschikt voor de starter en de gevorderde WordPress gebruiker
 • Snelle reactie bij een eventuele hack, en het direct isoleren van de gehackte site

Nadelen:

 • Overwegend Engelstalige support
 • Aantal GB is gelimiteerd

Al met al durf ik in deze uitgebreide Siteground review wel te beweren dat Siteground mijn beste keuze tot nu toe is. Mijn persoonlijke ervaringen zijn positief.

Het dashboard vind ik zelf erg klantvriendelijk, duidelijk en overzichtelijk.

Sinds ik al mijn websites heb ondergebracht bij Siteground zijn ze supersnel en heb ik daardoor veel meer bezoekers.

Dat de SSL-certificaten gratis zijn vind ik een groot voordeel. Andere partijen durven hier gerust 60 EURO of meer voor te vragen.

De dagelijkse gratis back-ups zijn voor mij een hele geruststelling. De laatste hack die bij mij plaatsvond onder verantwoording van mijn vorige webhoster staat nog vers in mijn geheugen. Een groot aantal reviews waren verdwenen als sneeuw voor de zon. 😓

Gelukkig had ik nog een deel op mijn computer staan, maar toch hoop ik dit nooit meer mee te hoeven maken. Wat een gestress! Een hele vervelende ervaring waar ik toch echt een nacht slecht door heb geslapen.

De keuze voor Siteground heeft wat dat betreft heel goed uitgepakt. Dagelijkse back-ups, goede beveiliging, 24/7 support en een schappelijke prijs.

Voor mij is dit totaalplaatje heel erg belangrijk!

Tijdelijke aanbieding!
Via deze link bespaar je 50% op Siteground webhosting

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Basis stappenplan: Website maken met WordPress?

Download tijdelijk gratis mijn stappenplan en bouw binnen no-time jouw eigen WordPress website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Basis stappenplan snel website maken WordPress download

Dit wordt super leuk!! 🎉

Waar mag ik het stappenplan naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en versleuteld.
Bekijk ook mijn privacy pagina.

Logo Elementor

Elementor verhoogt  prijzen pro-expert licenties:
profiteer nu nog van lage prijs.

BLACK FRIDAY DEALS

Alleen de allerbeste WordPress tools