WP Rocket Review: Beste caching plugin voor WordPress?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Als je jouw WordPress-website wilt versnellen, doe je dit eenvoudig met een caching-plugin. Dit is één van de beste en meest simpele manier om de laadtijd van jouw website te verbeteren. 

Zelfs als je deze met een paar milliseconden inkort, kan dit al een uitstekende invloed hebben op de conversieratio's en de positie van jouw website in de zoekmachines.

Ik gebruik WP Rocket met volle tevredenheid en wil mijn ervaringen graag met jou delen. 

Wat mij allereerst opviel was dat dat je ten opzichte van andere plugins zoals WP Super Cache of WP Total Cache een stuk minder hoeft in te stellen. Hierdoor steekt de gebruiksvriendelijkheid van deze plugin met kop en schouders boven de rest uit. In deze review ontdek je:

 • Hoe je WordPress versnelt met WP Rocket
 • De voor- en nadelen van WP Rocket
 • Info over de WP rocket lifetime licentie
 • WP Rocket vs W3 total cache
 • WP Rocket vs WP Super Cache
 • Kosten WP Rocket

Aan het einde van deze WP Rocket review, kun jij een weloverwogen keuze maken om te bepalen of je WP Rocket wilt gebruiken.

Inhoud

Hoe versnel je WordPress met WP Rocket?

Ik zal je allereerst kort uitleggen hoe WP Rocket ervoor zorgt dat jouw website sneller wordt.

Ben jij al bekend met caching, of vind je het niet interessant om meer te weten over het hoe en wat?

Dan kun je gerust doorscrollen naar de volgende paragraaf.

Iedere keer dat een persoon op jouw website terecht komt, worden er talloze gegevens heen en weer gestuurd tussen de server, de software en de database.

Dit zorgt voor een dynamische generatie van de webpagina die door een gebruiker wordt opgevraagd.

Zoals je je waarschijnlijk kunt voorstellen zorgt dit voor vertraging, vooral als je goedkope budgethosting gebruikt.

Om het laden van de webpagina te versnellen, kan je caching gebruiken. Hiermee maak je een statische versie van je website en alle content. 

Elke keer dat iemand de website bezoekt, wordt deze statische content weergegeven in plaats van dat deze dynamisch wordt gegenereerd. 

Het kost minder tijd om een statische versie van de content weer te geven, waardoor de laadtijd afneemt. 

Je bezoekers hoeven dus minder lang te wachten totdat de pagina die ze willen bezoeken is geladen.

Bezoekers mogen geen verschil opmerken tussen de gecachte statische inhoud en de dynamische content, afgezien van natuurlijk de verbeterde sitesnelheid. 

Als je wijzigingen aanbrengt aan jouw website, zoals het publiceren van nieuwe content of het bewerken van het design, zorgt een goede caching-plugin er automatisch voor dat de cachebestanden worden vernieuwd. 

Hierdoor zijn de statische versies altijd volledig up-to-date.

Wanneer je gebruik wilt maken van caching op jouw WordPress-website, zijn hier twee opties voor. 

Je kunt kiezen voor een hostingaanbieder die deze functie aanbiedt als onderdeel van de hostingplannen of je kiest voor het installeren van een caching-plugin. 

Afhankelijk van de door jou gekozen webhost, kun je mogelijk de door jou gekozen caching-plugin naast hun interne cachetechnologie gebruiken voor maximale sitesnelheid. 

Oké, nu weet je wat caching is en is de volgende vraag: is WP Rocket de beste keuze voor jouw site? Lees snel verder om hier achter te komen.

Voor- en nadelen WP Rocket

Zoals je nu weet is WP Rocket een plugin die caching mogelijk maakt voor WordPress-websites. Dit heeft als doel het verbeteren van de laadtijden van je website. Daarnaast heeft de plugin nog een aantal andere functies die jouw website kunnen versnellen. Deze zullen we in deze recensie verder toelichten. 

WP Rocket is een betaalde plugin. Er zijn ook gratis plug-ins beschikbaar waarmee je de laadsnelheid kunt versnellen, waar we later verder op in gaan. Allereerst zullen we de voor- en nadelen van WP Rocket bespreken.

Gebruiksgemak

Een gigantisch voordeel van WP Rocket is het gebruiksgemak van deze plugin. Hiermee onderscheid deze plugin zich enorm van de (gratis) concurrentie.

WP Rocket is gemaakt om caching zo snel en eenvoudig mogelijk te maken. Iedereen kan zijn of haar WordPress-website versnellen.

Je hebt hier geen technische kennis of skills voor nodig. Daarnaast willen de makers van de plugin ook kritische gebruikers aanspreken.

Voor hen zijn er genoeg opties en instellingen om caching van hun website op de juiste manier te finetunen.

Zo valt de gebruiksvriendelijkheid van het dashboard direct op. Je kunt gemakkelijk vinden hoe je caching inschakelt en dit beheert met WP Rocket.

De plugin begint direct jouw website in de cache te plaatsen zodra de plugin is geactiveerd, waardoor je niet lang op resultaten hoeft te wachten.

Weet jij niet of je de skills in huis hebt om de laadtijden van jouw website effectief te versnellen?

Dan hoef je alleen maar deze plugin te installeren en je kunt direct aan de slag. Er is geen sprake van een grote leercurve.

Eigen snelheids tests

Pingdom snelheidstest WP Rocket

Pingdom snelheidstest voor WP Rocket
Pingdom snelheidstest VOOR WP Rocket
Pingdom snelheidstest NA WP Rocket

Google pagespeed Insights WP Rocket

Pagespeed insights voor
Pagespeed Insights VOOR WP Rocket
Pagespeed insights na
Pagespeed Insights NA WP Rocket

GT Metrics WP Rocket

GT metrics voor
GT Metrics VOOR WP Rocket
GT Metrics NA WP Rocket

Video guides

Om het gebruiksgemak nog verder te vergroten, zijn er vele video's beschikbaar die alle functies van deze plug-in behandelen.

Deze handleidingen laten je niet alleen zien hoe je deze functies kunt gebruiken, maar zorgen er ook voor dat je beter begrijpt hoe WP Rocket werkt en wat deze plug-in kan doen.

Deze video's zijn toegankelijk vanuit jouw WordPress-dashboard en leggen uitstekend uit wat WP Rocket standaard doet en hoe je de plug-in het beste voor jouw site kunt configureren.

De instellingen en bedieningselementen van het dashboard zijn mooi georganiseerd en in de gebruikersinterface van de plugin vind je een duidelijke uitleg.

Dit is erg handig als je extra functies in wilt schakelen, zoals bijvoorbeeld caching voor mobiel. Door de uitleg kun je eenvoudig achterhalen hoe je dit moet doen.

Wanneer je de instellingen en opties van WP Rocket verkent, zul je merken dat er naast nuttige tekst ook links zijn die relevante ondersteunende inhoud weergeven in het pop-upassistentpaneel.

Cache Preloading

Door je site vooraf in te laden, bouwt deze een cache op voor alle pagina's en niet alleen wanneer een bezoeker ook daadwerkelijk een bepaalde pagina bezoekt.

De pagina's worden direct al omgezet naar platte html pagina's zodat ze super snel geladen kunnen worden.

Dit kan op twee manieren. Je kunt jouw website preloaden via een preload-bot of met een sitemap. Het is het makkelijks om dit te doen via de sitemap.

Lazyloaden van afbeeldingen

Lazyloaden is een zeer fijne feature van WP Rocket. Dit wil zeggen dat je media niet hoeft te laden, tot het moment dat de gebruiker eroverheen scrolt.

De server hoeft als het ware geen onnodig werk uit te voeren tot dat de gebruiker hier opdracht toe geeft. Zeker met de hoge kwaliteit van afbeeldingen en video tegenwoordig kan dit flink schelen in de laadtijd.

CloudFlare Compatibility

WP Rocket is compatibel met CloudFare. Wellicht ben je al bekend met CloudFare maar we leggen nog even kort uit wat dit is.

Je kunt CloudFare zien als een one stop shop wat betreft beveiliging van jouw website. Niet voor niets maakt maar liefst 12% van alle websites wereldwijd gebruik van Cloudfare.

Als WordPress gebruiker kun je de prestaties van jouw website verbeteren door CloudFare aan je website te linken. Zo verklein je het risico dat je het slachtoffer wordt van internetcriminelen.

Cloudfare zorgt ervoor dat alle verzoeken op je website eerst aankomen bij een Cloudflare server.

Deze server bepaalt vervolgens of dit verzoek doorgezet moet worden naar de webserver, of dit vanuit de cache geladen kan worden, of dat dit verwerkt kan worden op basis van kenmerkende regels.

eCommerce Vriendelijk

eCommerce websites hebben de caching-snelheid vaak het hardst nodig. Het is dan ook belangrijk om te weten dat WP Rocket zo gebouwd is dat de plug-in soepel werkt met eCommerce-websites.

Nadelen WP Rocket

Zitten er ook nog nadelen aan het gebruik van WP Rocket? Zelf kan ik maar weinig nadelen aan deze plug-in ontdekken.

Het grootste nadeel voor veel gebruikers zullen de kosten van WP Rocket zijn, omdat er ook gratis plug-ins verkrijgbaar zijn die vergelijkbaar zijn met WP Rocket. Toch kennen deze flink wat minder functionaliteiten, zoals ik zometeen verder toe zal lichten.

WP Rocket kosten en WP rocket lifetime licentie

De WP Rocket kosten voor het cachen en en optimaliseren van je website met zijn 44,-.

Heb je meerdere websites? Dan ben je voordeliger uit met ondersteuning voor drie websites voor 88,-.

Voor een onbeperkt aantal websites betaal je 222,-. Dit is vooral aantrekkelijk voor agency's.

Hoewel je andere gratis plugins kunt vinden die je ook kunt gebruiken voor het versnellen van jouw website, is WP Rocket een van de krachtigste caching plugins op de markt.

Het is jammer dat er geen gratis versie is van deze plug-in en dat er geen gratis proefversie wordt aangeboden, maar de ontwikkelaars bieden wel een 14-dagen niet-goed-geld-terug garantie.

Hierdoor kun je zelf uitproberen of de plug-in aan jouw wensen voldoet.

Na een jaar wordt de WP Rocket-licentie automatisch verlengt. Je krijgt 30% korting wanneer je deze verlengt en doordat dit automatisch gebeurt verlies je geen updates en ondersteuning. 

Je kunt de automatische verlenging eenvoudig uitschakelen op jouw accountpagina in het besteltabblad. Een echte lifetime licentie is er dus niet, maar je hoeft niet stil te staan bij het vernieuwen van jouw licentie.

WP Rocket vs W3 total cache

Jij bent enthousiast over WP Rocket, maar twijfelt of je niet beter voor een gratis versie kunt gaan. Dat begrijp ik, want waarom betalen als je ook gratis jouw website kunt cachen? Deze gratis varianten zijn toch echter niet helemaal vergelijkbaar met WP Rocket.

De W3 total cache is een veelgebruikte en populaire plugin voor WordPress caching. Voor een gratis versie is de plugin oké, maar deze is verre van perfect. 

In combinatie met bepaalde hosting kan W3 Total Cache zelfs een negatief effect hebben op de prestaties van jouw website. Het grootste nadeel van deze gratis optie is dat er erg veel instellingen zijn om uit te kiezen in de backend.

Hierdoor wordt het complex om de plugin te gebruiken en biedt deze geen gebruiksgemak. Voor beginners valt het niet aan te raden om deze plugin te gebruiken.

WP Rocket vs WP Super Cache

WP Super Cache is net als W3 Total Cache een voorbeeld van een open-source caching plugin. Miljoenen mensen gebruiken deze oplossing en dit is een betere oplossing dan W3 Total Cache in mijn ogen.

De namen lijken erg op elkaar, dus let er op dat je de juiste variant installeert mocht je hiervoor kiezen. Ook kun je beide installeren en testen wanneer je twijfelt tussen WP Super Cache en W3 Total Cache.

WP Super Cache geeft geen zware WordPress PHP-scripts door, maar maakt statische HTML-bestanden en toont deze aan de bezoeker.

Deze plugin heeft als voordeel dat het drie cache modi biedt waaruit je kunt kiezen. De Simple Mode is geschikt voor de gemiddelde WordPress-gebruiker, terwijl developers gebruik kunnen maken van de Expert Modus.

Doordat je kunt kiezen voor een beginner vriendelijke modus, is deze plugin door haast iedereen te gebruiken. Vergeleken met WP Rocket schiet het echter wel tekort op verschillende vlakken.

Zo heeft deze gratis plugin geen cache preloading of lazyload voor de afbeeldingen.

Conclusie WP Rocket review

Je weet zeker dat je laadtijd verbetert en de prestaties van je algehele site verbeteren door gebruik te maken van een WordPress caching plugin.

Dit moet je dus ook gewoon doen, of je nu voor een gratis versie of een betaalde versie kiest.

Ik zou je dus altijd aanraden om uberhaupt aan de slag te gaan met caching, want je site wordt vele malen sneller.

Dit biedt weer meer waarde aan jouw bezoekers en zorgt ervoor dat je hoger uitkomt in Google.

Aangezien de WP Rocket kosten voor de plugin slechts een paar tientjes per jaarzijn, raad ik je aan om deze kleine investering te maken.

Je hebt dit waarschijnlijk zo terugverdiend door een hogere conversieratio. Ook is het gebruiksgemak de bijdrage meer dan waard in mijn ogen.

Wat ik het leukste vind aan WP Rocket, is dat het zijn werk doet. Het versnelt de laadtijden van je website gigantisch. Dit heb ik zelf ervaren en met mij vele andere tevreden gebruikers.

Na het lezen van deze WP Rocket Review heb jij alle kennis in huis om te kunnen bepalen of WP Rocket een waardevolle toevoeging biedt voor jouw situatie.

Ik som de belangrijkste voordelen en onderscheidende factoren ten opzichte van de concurrentie WP Super cache en W3 Total cache nog even voor je op:

 • Super makkelijk instellen
 • Het versnelt je website gegarandeerd
 • Cache Preloading (Briljant!)
 • Lazyload afbeeldingen
 • CloudFlare Compatibility
 • eCommerce Vriendelijk

Of jij wilt betalen voor deze plugin is helemaal aan jou. Onthoud wel dat 44,- per jaar een laag bedrag is waar je veel voor terugkrijgt.

Niet alleen op het gebied van functies, maar ook zeker op het vlak van gebruiksvriendelijkheid.

Want dit is hoe WP Rocket zich echt onderscheid ten opzichte van de gratis alternatieven.

En snelheid betekend meer klanten, dus meer omzet.

Je kunt WP Rocket hier aanschaffen.
Ben je niet tevreden dan kun je binnen 14 dagen gewoon je geld terg vragen.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Basis stappenplan: Website maken met WordPress?

Download tijdelijk gratis mijn stappenplan en bouw binnen no-time jouw eigen WordPress website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Basis stappenplan snel website maken WordPress download

Dit wordt super leuk!! 🎉

Waar mag ik het stappenplan naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig en versleuteld.
Bekijk ook mijn privacy pagina.

Logo Elementor

Elementor verhoogt  prijzen pro-expert licenties:
profiteer nu nog van lage prijs.

BLACK FRIDAY DEALS

Alleen de allerbeste WordPress tools